Sunday, August 7, 2011
Kirsimoos Pińa Colada ja mandlitega
Üks õhtu toodi mulle ämbritäis kirsse, mul polnud mingeid moosikeetmise plaane aga need kirsid olid sellist nägu, et muuks nad ei sobi. Niisiis, nati raamatulehtede sirvimist ja teoks ta sai. Idee raamatust "Hoidised" sarjast 100 rooga, teostusel minu mugandused.
2,5 kg puhastatud kirsse
2 kl vett
1,3 kg moosisuhkrut
150 g tükeldatud mandleid
1,5 dl Pińa Coladat
Pane kirsid koos veega potti ja lase keema tõusta, keera kuumus keskmisele tasemele ja keeda 5 minutit, lisa moosisuhkur ja keeda veel 15 minutit. Eemalda vaht kui seda tekib. Lisa Pińa Colada ja mandlitükid, sega ja tõsta tulelt.
Moosi keetmise ajal puhasta purgid-kaaned ja kuumuta läbi. Moos valmis, tõsta purki ja sulge kohe.
Mis purki ei mahu, määri pehmele võisaiale või kasuta koogikaunistusena.
Moosilt korjatud vahust, veest ja karbikesest vaarikatest keeda mannavaht, isegi kui kell näitab varsti südaööd, vahusta kohevaks ja kugista nii palju kui sisse mahub :) Mulle meeldib mannavaht just sellisena, veel kergelt soojana, kohev ja mõnus....
Ja moos on nii hea, et oleks vaid rohkem kirsse...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment