Monday, February 24, 2014
Tort Vabariigi sünnipäevaks "Eestimaa suusatalv"
Suusalund tuleb tänavu tikutulega taga otsida. Vaatamata sellele on suusakilomeetreid kogutud üllatavalt tublisti.
Austusest suusarahva vastu sai selle-aastane tort pühendatud just neile. Loomulikult esitan selle ka Nami-nami iga-aastasele tordivõistlusele, täpsemalt vaata siit.
Tort on tehtud Prantsuse šokolaadikoogi retsepti järgi:
400g tumedat šokolaadi
400g võid
6 muna
5 dl suhkrut
6 dl nisujahu
Sulata šokolaad ja või potis nõrgal tulel. Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega jahu munavahtu. Lisa
rasva-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks taignaks.
Kalla taigen võiga määritud koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Kook peab jääma niiskeks. Lase koogil natuke jahtuda ja võta see vormist välja. Lase täiesti jahtuda.
Katteks on esmalt Lemon curd ja selle peale veel:
75g võid
3 dl vahukoort
450g tumedat šokolaadi
Kuumuta pliidil katte või, vahukoor ja šokolaad. Hõõru ühtlaseks massiks. Jahuta ja kata siis koogi pind ja küljed.
Lase külmas tarduda.
Kaunistuseks on tehtud piparkookidest kuusk, suusad-kepid martsipanist, lumepallid on kookostrühvlitest, mullapallid sisaldavad metsapähkleid šokolaadis.
Palju õnne meile!
Subscribe to:
Posts (Atom)