Ja ongi käes see kooliaeg!
Täitsa imelik tunne, nagu ise läheks uuesti kooli, sees on ärevus ja mida lähemale aktuse kellaaeg tuleb, seda rohkem hakkab süda põksuma, isegi jalad värisevad kergelt all.
Nii ta on, suur teadmistepäev võtab südame põksuma ja jalad nõrgaks ka lapsevanematel, mitte ainult 1.klassi minevatel värsketel koolijütsidel.
Tiheda päeva lõpetuseks istusime kodus oma perega. Laual oli see pirukas, chipse dipikastmega, moosiruudud ja muidugi päeva teemasse sobiv tort.
Kolme biskviidikihi vahele läks suvikõrvitsa-punasesõstramoos koos toorjuustu ja vahukoorega. Peale ikka martsipan.
Koolimaja biskviidikihtide vahel on maasikatoormoos ja kondenspiim. Maja läks kolme koolilapse vahel jagamisele :)
Ühele toredale trennikaaslasele, kes ka oma kooliteed alustas, sai tehtud enam-vähem samasugune tort.
Natuke suurematele koolitüdrukutele sai selline tort:
MÕNUSAT KOOLITEED VÄIKSEMATELE JA VEIDI SUUREMATEL KOOLIJÜTSIDELE, TOREDAID UUSI SÕPRU JA LAHKEID, KUID TARKU ÕPETAJAID KÕIGILE!
Friday, September 2, 2011
Õuna-suvikõrvitsa-ingverimoos ja püree
2 kg õunu
1,5 kg suvikõrvitsaid
1 kg moosisuhkrut
2-3 spl peeneks hakitud või riivitud ingverit
3 dl vett
0,5 kg tavalist suhkrut püree jaoks
Koori ja viiluta õunad, tükelda suvikõrvits. Haki ingver hästi peeneks. Pane kõik potti, lisa vesi ja keeda keskmisel kuumusel kuni kõrvits-õunad pehmed. Lisa moosisuhkur ja keeda umbes 10 minutit, eemalda vaht. Tõsta osa moosist purkidesse ja sulge purgid. Ülejäänud moos püreesta saumikseri või köögikombaini abil. Lisa tavaline suhkur ja keeda veel 10 minutit. Tõsta purkidesse ja kaaneta.
Ausalt öeldes, mulle meeldib see püree variant rohkem aga eks see ole maitse asi.
Retsept siit.
Aprikoosimoos
2 kg aprikoose
1 dl vett
800 g suhkrut
Pese aprikoosid jooksva vee all, eemalda kivid ja pane potti. Lisa vesi ja suhkur ning keeda aeg-ajalt segades 35-40 minutit. Eemalda pinnale tekkiv vaht. Kui aprikoosid pehmed ja moos juba paksem, kalla segu purkidesse ja sulge kohe.
Maitselt hästi omapärane, algul on lihtsalt magus mekk, aprikoosi maitse tuleb alles järelmaitsena.
Rahvusliku välimusega rullbiskviit
Seekordne ühe ütlemata toreda seltskonna koosviibimine toimus meie pool. Selleks puhuks sai tehtud rullbiskviiti ja kaunistatud veidi rahvuslikumalt kui tavaliselt. Lihtsalt, tuli selline tuju.
Rullbiskviit nagu ikka, vahele panin seekord vahukoore-toorjuustu kreem koos apelsini-mustsõstramoosiga. Pealt katsin vahukoore-toorjuustu kreemiga, millele värvi andmiseks veidi punaseid sõstraid sai lisatud.
Maitses hästi nii külalistele kui mulle.
Porgandi püreesupp
Ja-jaa, see on porgandisupp kuigi välimuse järgi võiks arvata, et tegu on näiteks ploomimehuga. Kinnitan, et supi sees ploome pole, küll aga on seal lillad porgandid. Just. Kasvatasime tänavu lisaks tavavärvi porgandile ka lillasid.
Väga dekoratiivset värvi ja maitsvad ka.
Keetmisel annavad nii tugevat lillat värvi, et potti kiigates võiks arvata nagu oleks tegu mõne peenemat sorti nõiajoogi valmistamisega :)
Supi sisse panin:
2 suvikõrvitsat
5 porgandit (1 oranž + 4 lillat)
3 korraliku suurusega kartulit
soola, pipart, muskaatpähklit
Keeda köögiviljad pehmeks, püreesta ja maitsesta. Lase veidi maitsestuda ja võidki sööma asuda. Lisandiks röstitud saiatükid näiteks.
Subscribe to:
Posts (Atom)