Wednesday, June 15, 2011
Rabarberi-kohupiimapirukas martsipanipõhjal
Nonii, see on nüüd küll minu selle aasta vaieldamatu lemmik rabarberikookide seas, pisarakoogile lisaks muidugi.
Mõnusalt hapukas, samas läägelt magus, täpselt nii nagu tükike suhu satub.
Ei nõua palju vaeva ja aega ka mitte. Niisiis, ühe suure ahjuplaaditäie jaoks läheb vaja:
150 g toasooja võid
200 g martsipanimassi, ikka mandli oma
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
5 dl jahu
1-1,5 dl vett
Sega kuivained omavahel ja siis mudi koos või ja martsipaniga puruseks, lõpuks lisa vesi. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru natuke kinni. Pane 10 minutiks 200-kraadisesse ahju eelküpsema. Samal ajal valmista kate.
Selleks on vaja:
8-10 korralikku rabarberivart
3 pk vaniljekohupiima
4 muna
2 dl suhkrut
kondenspiima
Koori ja seejärel haki rabarber.
Vahusta vägagi korralikult kohupiim, munad ja suhkur. Mina vahustasin pea 10 minutit, et oleks tõesti ilus vahuline.
Võta ahjust põhi ja kata rabarberiga, nirista peale kondenspiim, ära sellega koonerda ja lõpuks kohupiima-munavaht. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Lase natukene jahtuda, soojalt on põhi muredam, jahtunult tahedam, ühtmoodi maitsev ikka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment