Sunday, February 28, 2010
Catering
See nädal on olnud tõeliselt köögi keskne. Eks ikka kolmapäevane leivapäev, siis isamaa sünnipäev ja lõpuks veel Sassi juubeli cateringi katsetused. Igal juhul olid kõik sööjad väga rahul ja kiitsid hoolega kokka:-) Suured tänud!
Wednesday, February 24, 2010
Tort Vabariigi sünnipäevaks
Tahtsin teha rukkililli, no väga hästi välja ei tulnud aga natuke isamaalisuse hõngu ikka juures on:-) Sisu järgmine
Põhi:
5 muna
5 spl suhkrut
0,5 tl soola
5 spl nisujahu
1 spl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis 1:
punasesõstramoos
Täidis 2:
2 pakki Philadelphia toorjuustu
6 spl suhkrut
3 dl vahukoort
mustikaid
purustatud metsapähkleid
tükkideks lõigatud biskviit kakaoga
Kate:
200g martsipani
maasikamaitselisi Draakoni komme
Vahustasin munad suhkru ja soolaga, lisasin jahu ja küpsetuspulbri. Küpsetasin 200 kraadi juures u 20 min. Lasin jahtuda. Lõikasin põhja kaheks, immutasin vaniljega maitsestatud piimaga, siis esimene kiht punasesõstramoosi (oma aia marjadest), edasi toorjuustu-mustika-vahukoore kiht. Peale teine kiht biskviiti, mis sai omakorda piimaga immutatud ja siis punasesõstramoosiga määritud. Tordi katteks rullisin martsipani koos omatehtud pitslinaga, et mustrit saada ja kaunistasin Draakoni kommidest tehtud lilledega.
Sunday, February 21, 2010
Grissini pulgad peekoniga
Suupisted ema sünnipäevaks
Tegemist siis grissini pulkade ümber keeratud suitsupeekoni suupistetega. Selleks, et see peekon seal pulga ümber seisaks keerutasin neid enne toasoojas võis, siis veeretasin riivitud parmesani ja rukola segus ning keerasin peekoni sisse peitu. Kaunistuseks salatilehed, kirsstomatid ja külmutatud punane sõstar.
Saturday, February 20, 2010
Pestorullid
Pestorullid tegin ema sünnipäevalauale. Esimest korda elus proovisin pestot ise teha kuna poes olevatel purkidel kirja pandu tundus liiga e-rikas:-). Igal juhul olen tulemusega väga rahul, maitsesid nii sünnipäevalapsele kui külalistele. Pesto retsepti võtsin nami-namist, lehttaigna rullisin suhteliselt õhukeseks, määrisin pestoga, keerasin rulli ja lõikasin tükkideks. Pealt määrisin munaga, et oleks ilusam silmale vaadata.
Mõnusalt magus
Apelsinipuding, mõnus vaheldus kookidele.
Jõulude eel sai neid kooke-torte nii palju tehtud, et jõuluks nagu ei tahtnudki enam. Otsustasime midagi kergemat lauale panna. Retsepti leidsin ikka ja jälle Pereköögi retseptibrožüüre sirvides. Nagu ikka, pole midagi keerulist ainult kätte võtmise asi.
Retsept järgmine:
2 munakollast
1 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl vett
2 spl želatiini
2 apelsini
1 väike purk ananassitükke omas mahlas
2 dl vahukoort
Kuumuta munakollaseid, muna, suhkrut ja vett pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Lase jahtuda. Pane želatiin paisuma, sulata vesivannil ning sega munasegu hulka. Riivi ühe apelsini koor ja pressi kahest apelsinist mahl. Sega riivitud koor, mahl ja nõrutatud kompott munaseguga. Vahusta koor ning lisa segusse. Vala külma veega loputatud vormi ja lase vähemalt kolm tundi (soovitavalt üleöö) külmas tarretuda. Enne serveerimist kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta siis taldrikule. Kaunista omal valikul.
Jõulud
Tordid
Koogid
Kunagi tundus, et Napoleoni koogi tegemine on üks raskemaid asju maailmas. No tegelikult pole ju üldse raske. Lihtsalt aega võtab nende põhjade küpsetamine. Vahele enda tehtud sidruni-keedukreem ja siis külmkappi söömist ootama. Minu meelest on selle koogiga küll nii, et mida kauem seisab, seda maitsvamaks läheb. Mis ei tähenda muidugi seda, et peaks teda lausa kuid külmkapis säilitama, see lihtsalt ei õnnestuks ka.
Prantsuse ^sokolaadikook, parim koos vaniljejäätisega. Vahepeal sai seda kohe päris palju tehtud, tõeline kaloripomm ja maiasmokkade lemmik.
Emadepäevaks tehtud elu esimene Pavlova. Besee on üldse minu suur lemmik.
Sepikud ja saiad
Leivad
Subscribe to:
Posts (Atom)