Juba ammu-ammu oli plaanis proovida Valeri küpsiseid ise teha. Lõpuks jõudsin tegudeni ja tulemus oli väga-väga hea. Tõsiselt. Retsepti võtsin raamatust "Krõbedad küpsised" sarjast "100 rooga". Edaspidi ma neid küpsiseid poest küll ei osta. Tegemine konti ei murra ja tulemus on kordi parem.
Välja nägid minu küpsised sellised:
Külakostiks läksid siia:
Ja ülejäänud päris suur kausitäis tühjenes rekordilise kiirusega:-)
Monday, May 31, 2010
Moonid
Friday, May 28, 2010
Papud ja mütsike
Wednesday, May 26, 2010
Kaneelirullid rabarberiga
Kaneelirulle saab aastaringselt ikka üksjagu tehtud. Et neid mahlasemaks ja hapukamaks saada, võiks ühe variandina rabarberit kasutada. Mina proovisin ja julgen ka teistele soovitada. Muud keerulist polegi kui, et mõned rabarberi varred tükeldada ja mõneks ajaks suhkruga seisma jätta. Rabarberist tulevat mahla saad pärast joogis ära kasutada, saia sisse seda kasutada ei saa, taigen ei kannata siis enam rulli keeramist. Et sisu küpsemise ajal pannile ei valguks, oleks mugav rullid muffinivormides küpsetada.
Vanillised sõrnikud
Thursday, May 20, 2010
Pisarakook rabarberi ja martsipaniga
Nii ilusate ilmadega pole aega üldse arvuti taga istuda. See ei tähenda, et köögis enam midagi ei tehtaks. Eelmisel nädalal sai tehtud selle aasta esimene rabarberi kook. Seekord pisarakoogina aga uus kooslus oli proovimisel martsipani lisandina. Minu arust ülihea variant. Et tervet plaaditäit saada, selleks meil veel nii palju rabarberit ei jätkunud, lisasin siis kompotikirsse. Superhea kook tuli.
Retsept minu Pereköögi kogust. Plaadikoogi jaoks korruta kogused kahega.
Muretaigen:
3dl nisujahu
2spl suhkrut
100g võid
2 munakollast
2spl külma vett
Kate:
mõnuga rabarbareid
1 spl kartulijahu
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 purk kompotikirsse
martsipani
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollased ja nisujahu. Lõpuks lisa vesi. Suru taigen vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga. Sega rabarber ja kirsid kartulijahuga ja vala eelküpsetatud põhjale. Raputa peale tükeldatud martsipan ja kata pealt munavalgevahuga. Küpseta veel u 10 minutit, kuni kook on kreemika värvusega.
Lase natuke jahtuda ja naudi koos mõnusa seltskonnaga kohvi või jäätise juurde.
Retsept minu Pereköögi kogust. Plaadikoogi jaoks korruta kogused kahega.
Muretaigen:
3dl nisujahu
2spl suhkrut
100g võid
2 munakollast
2spl külma vett
Kate:
mõnuga rabarbareid
1 spl kartulijahu
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 purk kompotikirsse
martsipani
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollased ja nisujahu. Lõpuks lisa vesi. Suru taigen vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga. Sega rabarber ja kirsid kartulijahuga ja vala eelküpsetatud põhjale. Raputa peale tükeldatud martsipan ja kata pealt munavalgevahuga. Küpseta veel u 10 minutit, kuni kook on kreemika värvusega.
Lase natuke jahtuda ja naudi koos mõnusa seltskonnaga kohvi või jäätise juurde.
Köögiviljasupp pasta ja murulauguga
Thursday, May 13, 2010
Roheline salat
Üks igati mõnus kevadine salat, milles on:
värske kurk
avokaado
roheline salat
rukola
murulauk
soola, pipart
natuke õli
Siin ka selline salat: nami-nami-st
Emadepäev
Monday, May 3, 2010
Pirni-sinihallitusjuustupirukas
Kevadel, kui aias on kiire aeg, ei tohi mind tuppa lasta. Kui juba proovima hakkan, siis satun hoogu ja õue tagasi ei pruugi jõuda:-))
Seegi pirukas oli juba ammu-ammu lisatud proovimist vajavate listi. Nüüd sai siis ära tehtud. Retsept siit: toidutare.ee
Taignale lisasin natuke soola, et see täiesti maitsetu poleks. Juustuvalikuks osutus Regina Blue. Muidu oli täitsa hea aga põhjaga ei jäänud rahule. Liiga pudi oli. Järgmine kord lisaksin sinna kas muna või vett. Tundub, et läheb kordamisele.
Seegi pirukas oli juba ammu-ammu lisatud proovimist vajavate listi. Nüüd sai siis ära tehtud. Retsept siit: toidutare.ee
Taignale lisasin natuke soola, et see täiesti maitsetu poleks. Juustuvalikuks osutus Regina Blue. Muidu oli täitsa hea aga põhjaga ei jäänud rahule. Liiga pudi oli. Järgmine kord lisaksin sinna kas muna või vett. Tundub, et läheb kordamisele.
Avokaadosalat
Minu üks viimase aja lemmiksalateid. Siia võid segada sisse mida vaid kodus leidub. Selles konkreetses pildil olevas salatis on:
kirsstomat
kurk
avokaado
lehtsalat
murulauk otse peenralt
puljongimaitseaine
must pipar
Eelnevatel kordadel olen lisanud ka näiteks lillkapsast või brokolit, sibulat. Igati mõnus suutäis.
Saturday, May 1, 2010
Reketi tort
Subscribe to:
Posts (Atom)