Aprikoosismuuti
Hommikune kosutav-karastav jook kulub kuumal suvehommikul ikka ära. Siin üks variant paljudest.
aprikoose
piima
jäätist
meelepärast mahla
Puhasta aprikoosid kividest, pane kõik ained blenderisse, purusta-vahusta ja naudi.
Kiired suvised joogid
Kuumal suvel pole väga tahtmist kaua pliidi ääres vaaritada- keeta- küpsetada.
Siin mõned kiiresti valmivad joogid mõnusa suvepäeva jahutamiseks.
Kirsi-mustsõstra smuuti
peotäis kivideta kirsse
peotäis mustsõstraid
maitsestamata jogurtit
piima
suhkrut
Pane kõik blenderisse ja lase seal seguneda minuti jagu.
Arbuusijook
Puhasta arbuus seemnetest, tükelda ja pane blenderisse, purusta, lisa mullivesi ja jääkuubikud. Naudi kohe.
Jäätee sidrunmelissiga
Aja vesi keema. Pane teekannu paar-kolm sidrunmelissi oksa, vala peale keev veesi ja lase paar tundi tõmmata. Sel ajal jahtub tee ilusti maha, võta melissi varred välja ja lisa sidruni viilud+suhkrut või mett nii palju, et oleks Sinu jaoks mõnusalt magus. Tõsta teekann külmkappi. Serveerimisel lisa klaasi ka jääkuubikuid.
Vaarika jäätisekokteil
Vaarikad, vaniljejäätis, piim blenderisse ja segamini ajada. Ongi valmis.
Mustsõstra smuuti
Väike kausitäis mustsõstraid, maitsestamata jogurtit, piima ja maitse järgi suhkrut blenderisse. Minutike mikserdamist ja valmis nautimiseks.
Maasika-piimakokteil
Üks ülimalt lihtne kuid kosutav-jahutav jook, mille tegemine võtab aega tõesti alla minuti kui mitte arvestada maasikate korjamist-puhastamist ja piima poest koju vedamist :)
Meil on tänavu maasikapeenras kaks erinevat poolust. Läänepoolsetes ridades kasvavad tumepunased maasikad, idapoolsetes roosad. No ja eks siis kokteilitulemused on ka vastavad.
Võrrelge ise:
Idapoolsetest maasikatest hele-hele
Läänepoolsetest ilus roosa
Maitsevahe on nii suur, et need idapoolsed lendavad sügisel komposti ja saavad asenduseks läänepoolsete noored võsud.
Retsepti polegi, võta lihtsalt peotäis puhastatud maasikaid, maitse järgi suhkrut ja piima. Pane kõik blenderisse ja purusta. Vala klaasi ja naudi.
Arooniasiirup
Täiesti juhuslikult sain naabrinaiselt 6kg arooniaid. Väga tore! "Mõneks ajaks siirup omast käest võtta", mõtlesin. Retsepti otsisin siit ja sain juhised ka naabrinaiselt. No lõpuks mugandasin nii nagu välja tuli. Ehk siis:
Puhastasin marjad ja kaalusin. Seejärel panin potti ja valasin peale keeva vee. Lasin paar minutit seista ja kurnasin. Marjad uuesti potti tagasi ja peale sidrunhappega segatud keev vesi. Jätsin marjad 48-ks tunniks ligunema. Siis nõrutasin mahla ja tampisin marjad veel läbi. Lisasin iga liitri kohta 1kg suhkrut ja kuumutasin keemiseni. Valasin pudelisse-purki ja oligi valmis.
Marjade puhastamise ajal juhtus üks naljakas lugu ka. Nimelt oli arooniate sekka ära eksinud üks ilus siiru-viiruline tigu. Ikka selline tõeliselt ilus. Kahju kohe teist laiaks litsuda. Mõtlesin siis, et las ta esialgu olla, küll ma ta pärast õue toimetan. Tõstsin ta marjadest natuke eemale ja puhastasin edasi. Aga tema ei tahtnud sugugi arooniatest lahkuda. Kus pistis alles sibama. Pole nii kiiret tigu veel näinudki. Nii kui ma marjakobara eest võtsin, asus tema järgmist jahtima. Nii naljakas oli teda jälgida. Ise selline pisike aga nii agar! Lõpuks said marjad kotist otsa, tigu aga ei jätnud jonni. Kukkus mööda koti seina ülepoole ikka väljapääsu poole ronima. Nagu teaks, et puhastatud marjad on seal väljapool. Jõudis siis päris kiiresti teine kotiservale kiikama. Vahepeal toimetasin midagi ja ühel hetkel avastasin, et tigu on kadunud! Kuhu ta siis läks oma suures maailmaavastuse tuhinas? Ei tea. Otsisin siit ja sealt, ei leidnud. Ah, las ta siis läks, mõtlesin.
Järgmisel hommikul kööki tulles avastasin maailmaränduri köögikapi ukse peal tukkumas:-) Oli teine ära väsinud vist. Viisin ta uutele jahimaadele ja soovisin õnne maailma avastamisel.
Suvekokteilid
Sellise fantastilise suve juurde kuulub kindlasti jäätisekokteil. Ülimalt lihtne teha ja samas väga maitsev. Paar varianti.
vaniljejäätis
õunamahl
Pane koostisained blenderisse, sega, vala klaasi ja naudi.
Teine variant:
vaniljejäätist
piima
apelsinimahla
Sega blenderis, vala klaasi ja mõnule!
No comments:
Post a Comment