Mõni retsept kummitab ja kummitab seni, kuni lõpuks tehtud saab. Selle rabarberimuffini retsepti kohta olen niipalju kiitvaid kommentaare lugenud, et kohe kripeldas proovima.
Tegelikult tegin neid juba eile õhtul aga kell oli palju ja degusteerimiseks eriti palju aega ei jäänud. Minu arust olid nad täna isegi paremad kui eile kuumalt. Tänaseks tuli kaneeli maitse ilusti välja ja rabarberi hapukus oli taandunud. Mõnusad mahlased olid küll ja tegemisele lähevad ilmselt teinekordki.
Tuesday, June 29, 2010
Kartuli-tillisalat
Suvel saab nii palju grillida, et kartuli söömine unustatakse tihti sootuks. Otse loomulikult elavneb see taas kui värske kartul valmis saab. Seda korda proovisin sellist retsepti: nami-nami mahukast retseptikogust. Meil lisandiks veel grillitud kana ja värsked kurk ja tomat.
Midagi halvasti ei ütle aga vaimustuses ka just pole.
Midagi halvasti ei ütle aga vaimustuses ka just pole.
Tuesday, June 22, 2010
Maasika rulltort
Mul on mingi rullkoogi vaimustus peale tulnud. Olen seda viimasel ajal ikka hea mitu korda teinud. Igal korral väikse täidise erinevusega. Seekordne variant läks ka nami-nami kooskokkamise teemasse Suvine maasikatort
Tänaseks külaskäiguks sai tehtud maasikatoormoosi-hapukoore segu ja sinna lisatud veel toorjuustu-vahukoore segu. Biskviit immutatud vaniljepiimaga. Peale vahukoor ja mandlilaastud. Tulemus siis selline.
Täpsem retsept:
Biskviit:
3 muna
1,5dl suhkrut
1dl jahu
1dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
0,5 kl piima
1,5 tl vaniljesuhkrut
Täidiseks:
maasikatoormoos
100g hapukoort
200ml vahukoort
0,5 karpi Philadelphia toorjuustu
Katteks:
300ml vahukoort
suhkrut
mandlilaaste
maasikaid
aiast kaunistamiseks sidrunmelissi lehti ja kannikese õisi
Emmedele ja kõige väiksemale lapsele maitses väga, suurematel polnud lihtsalt aega köisredeli teatri kõrvalt tordile keskenduda:-)
Pugiti maasikaid, herneid ja mureleid, hea seegi.
Tänaseks külaskäiguks sai tehtud maasikatoormoosi-hapukoore segu ja sinna lisatud veel toorjuustu-vahukoore segu. Biskviit immutatud vaniljepiimaga. Peale vahukoor ja mandlilaastud. Tulemus siis selline.
Täpsem retsept:
Biskviit:
3 muna
1,5dl suhkrut
1dl jahu
1dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
0,5 kl piima
1,5 tl vaniljesuhkrut
Täidiseks:
maasikatoormoos
100g hapukoort
200ml vahukoort
0,5 karpi Philadelphia toorjuustu
Katteks:
300ml vahukoort
suhkrut
mandlilaaste
maasikaid
aiast kaunistamiseks sidrunmelissi lehti ja kannikese õisi
Emmedele ja kõige väiksemale lapsele maitses väga, suurematel polnud lihtsalt aega köisredeli teatri kõrvalt tordile keskenduda:-)
Pugiti maasikaid, herneid ja mureleid, hea seegi.
Rabarber
Täiesti uskumatu milliseid värve võib üks lihtne rabarber näidata. Kahjuks minu fotokas neid väga hästi jäljendada ei suuda aga miskit siiski.
Ma kohe pidin neid pildistama:-). Hiljem sai neist üks suur plaaditäis pisarakooki ja mis enam koogile ei mahtunud (ma aeg-ajalt suudan ikka hirmsa koguse aiast tuppa tassida), nendest sai kissell. Kusjuures vääägagi maitsev. Lisasin natuke vaniljet ja oleks vist kogu potitäie ise nahka pistnud kui vaid oleks mahtunud:-)))
Pisarakook sai vanematele nende tähtpäevaks.
Ma kohe pidin neid pildistama:-). Hiljem sai neist üks suur plaaditäis pisarakooki ja mis enam koogile ei mahtunud (ma aeg-ajalt suudan ikka hirmsa koguse aiast tuppa tassida), nendest sai kissell. Kusjuures vääägagi maitsev. Lisasin natuke vaniljet ja oleks vist kogu potitäie ise nahka pistnud kui vaid oleks mahtunud:-)))
Pisarakook sai vanematele nende tähtpäevaks.
Monday, June 21, 2010
Selle aasta esimene maasikatort
Eile sai algust tehtud selle aasta maasikahooajaga, selles mõttes, et maasikatorti sai tehtud. Maasikahooaega alustas ka nami-nami ühiskokkamisega Suvine maasikatort.
Mul on lihtne retsept, mille järgi teen igal aastal vähemalt korra maasikatorti. Aastatega on aga maitsvaid-ahvatlevaid retsepte nii palju kogunenud, et lihtsalt pean ka midagi muud proovima. Seekord otsustasin selle vana ja äraproovitud variandi kõigepealt ära teha. Ju ta vist tundis, et pole enam esirinnas ja otsustas natuke vimkat visata. Ühesõnaga, küpses küll aga pealt ja alt, seest ei tahtnud kuidagi valmis saada. Seega ei õnnestunud mul teda nagu kord ja kohus kaheks lõigata. Aga no mis seal ikka, lõikasin lahti niipalju kui sain ja toppisin kreemi vahele ja peale. Lisaks tegin omad täiendused ja katsin pealt vahukoore-toorjuustu seguga, mille sisse tükeldasin veel maasikaid ka.
Retsept ise järgmine:
Põhi:
2 muna
0,5 kl suhkrut
200g hapukoort
1 kl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
natuke sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkrut
Täidis:
1 kg maasikaid
0,5 kl suhkrut
200g hapukoort
Vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks, lisasin hapukoore ja jahuga segatud maitseained. Kuni ahi kuumenes, lasin taignal natuke paisuda. Küpsetasin 200-kraadi juures, no seekord tõesti kaua. Ei teagi täpselt kuna võtsin koogi vahepeal juba ahjust välja ja lasin jahtuda. Kui aga asi lõigata ei andnud, pistsin ahju tagasi. Nii, et kella enam ei jälginud, vaatasin, et kõrbema ei läheks.
Vahepeal pesin maasikad ja nõrutasin sõelal. Poole kogusest püreerisin köögikombainis ja lisasin suhkru ning hapukoore.
Sain sellise suht vedela asja. Immutasin sellega siis vahelt ja pealt. Lõpuks katsin tordi vahukoore-toorjuustuga, mille sees olid maasikatükid. Peale poolitatud maasikad.
Soovitav oleks lasta tordil seista külmas mõned tunnid ikka. Kui isu aga väga suur, sobib ka kohe söömiseks.
Meil kadus pool torti igal juhul kiiresti, teine pool jäi tänaseks maiustamiseks:-)
Mul on lihtne retsept, mille järgi teen igal aastal vähemalt korra maasikatorti. Aastatega on aga maitsvaid-ahvatlevaid retsepte nii palju kogunenud, et lihtsalt pean ka midagi muud proovima. Seekord otsustasin selle vana ja äraproovitud variandi kõigepealt ära teha. Ju ta vist tundis, et pole enam esirinnas ja otsustas natuke vimkat visata. Ühesõnaga, küpses küll aga pealt ja alt, seest ei tahtnud kuidagi valmis saada. Seega ei õnnestunud mul teda nagu kord ja kohus kaheks lõigata. Aga no mis seal ikka, lõikasin lahti niipalju kui sain ja toppisin kreemi vahele ja peale. Lisaks tegin omad täiendused ja katsin pealt vahukoore-toorjuustu seguga, mille sisse tükeldasin veel maasikaid ka.
Retsept ise järgmine:
Põhi:
2 muna
0,5 kl suhkrut
200g hapukoort
1 kl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
natuke sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkrut
Täidis:
1 kg maasikaid
0,5 kl suhkrut
200g hapukoort
Vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks, lisasin hapukoore ja jahuga segatud maitseained. Kuni ahi kuumenes, lasin taignal natuke paisuda. Küpsetasin 200-kraadi juures, no seekord tõesti kaua. Ei teagi täpselt kuna võtsin koogi vahepeal juba ahjust välja ja lasin jahtuda. Kui aga asi lõigata ei andnud, pistsin ahju tagasi. Nii, et kella enam ei jälginud, vaatasin, et kõrbema ei läheks.
Vahepeal pesin maasikad ja nõrutasin sõelal. Poole kogusest püreerisin köögikombainis ja lisasin suhkru ning hapukoore.
Sain sellise suht vedela asja. Immutasin sellega siis vahelt ja pealt. Lõpuks katsin tordi vahukoore-toorjuustuga, mille sees olid maasikatükid. Peale poolitatud maasikad.
Soovitav oleks lasta tordil seista külmas mõned tunnid ikka. Kui isu aga väga suur, sobib ka kohe söömiseks.
Meil kadus pool torti igal juhul kiiresti, teine pool jäi tänaseks maiustamiseks:-)
Vahvad peavõrud
Friday, June 18, 2010
Snickersi ruudud
Olen juba pikka aega tahtnud seda nami-nami retsepti proovida. Eile oli siis lõpuks aeg kätte jõudnud. Tegin sünnipäevalapsele. Mõnus magus amps neile, kellele meeldib Snickersi sokolaad.
Tegemine ise polegi nii keeruline kui retseptis hoiatatud, lihtsalt natuke aega peab olema ja kannatust.
Põhi:
150 g võid
2 muna
3 dl suhkrut
4.5 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1.5 dl piima
Koola- ehk iirisekaste:
1 dl fariinsuhkrut
1 dl heledat siirupit
1 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
3 dl soolapähkleid
Šokolaadivõõp:
150 g võid
4 sl kanget kohvi (jooki)
2 sl kakaopulbrit
2 tl vanillisuhkrut
7 dl e. 420 g tuhksuhkrut
Valmistamine:
Tordipõhi:
Sulata või, lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
Sega jahu, vanillsuhkur ja küpsetuspulber omavahel.
Lisa jahusegu, piim ja jahtunud või muna-suhkruvahule.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200kraadise ahju keskosas 15-20 minutit.
Lase koogipõhjal jahtuda.
Koolakaste:
Sega fariinsuhkur, siirup ja rõõsk koor potis ning keeda umbes 10 minutit. Tõsta pott tulelt, lisa vanillsuhkur ja või. Lase veidi jahtuda, siis määri tordipõhjale.
Haki soolapähklid jämedalt ja puista koolakastmele.
Šokolaadivõõp:
Sulata potis või. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta pidevalt segades, kuni saad kaunilt läikiva võõba. Ära keeda! Määri võõp tordile (soovi korral puista peale veel kaunistuseks hakitud soolapähkleid).
Lase jahedas taheneda.
Lõika valmis kook ruutudeks ja serveeri kohvi kõrvale
Tegemine ise polegi nii keeruline kui retseptis hoiatatud, lihtsalt natuke aega peab olema ja kannatust.
Põhi:
150 g võid
2 muna
3 dl suhkrut
4.5 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1.5 dl piima
Koola- ehk iirisekaste:
1 dl fariinsuhkrut
1 dl heledat siirupit
1 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
3 dl soolapähkleid
Šokolaadivõõp:
150 g võid
4 sl kanget kohvi (jooki)
2 sl kakaopulbrit
2 tl vanillisuhkrut
7 dl e. 420 g tuhksuhkrut
Valmistamine:
Tordipõhi:
Sulata või, lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
Sega jahu, vanillsuhkur ja küpsetuspulber omavahel.
Lisa jahusegu, piim ja jahtunud või muna-suhkruvahule.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200kraadise ahju keskosas 15-20 minutit.
Lase koogipõhjal jahtuda.
Koolakaste:
Sega fariinsuhkur, siirup ja rõõsk koor potis ning keeda umbes 10 minutit. Tõsta pott tulelt, lisa vanillsuhkur ja või. Lase veidi jahtuda, siis määri tordipõhjale.
Haki soolapähklid jämedalt ja puista koolakastmele.
Šokolaadivõõp:
Sulata potis või. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta pidevalt segades, kuni saad kaunilt läikiva võõba. Ära keeda! Määri võõp tordile (soovi korral puista peale veel kaunistuseks hakitud soolapähkleid).
Lase jahedas taheneda.
Lõika valmis kook ruutudeks ja serveeri kohvi kõrvale
Tuesday, June 15, 2010
Maasikatort
Sortisin siin vanu pilte ja leidsin ühe tegelikult üsna pea käiku mineva tordi pildi. Selles mõttes, et sel aastal pole veel maasikatorti teinud aga kohe-kohe peaks loodetavasti ka kodumaiseid maasikaid valmima hakkama. Nii, et ega see tort tegemata jää. Seniks kaunistan siinset keskkonda eelmisel aastal kallile naabrinaisele sünnipäeva hommikuks tehtud üllatustordiga.
Maamehe kartulid
Aeg-ajalt tekib isu lihtsalt praekartuli järele. Kõige lihtsam on neid siis keedetud kartulist teha. Aga maitsvam tuleb värskest kartulist. Seekord siis sedasi, et natuke sibulat ja maitseaineid ka ja valmis ta oligi.
Eriti hea hõng on toidul juures kui seda on teinud laps, kes tahab juba ISE köögis toimetada :-))
Eriti hea hõng on toidul juures kui seda on teinud laps, kes tahab juba ISE köögis toimetada :-))
Monday, June 14, 2010
Toredad kaksikud:-))
Tänane pannkoogitegu sai üllatava alguse kui mune kaussi koksides sattus sinna kaks paari kaksikuid. Nii armsakesed kohe:-)))
Pannkoogi küpsetamise ajal saime küllakutsega telefonikõne. Sellest sündis mõte külakostiks pannkoogitort kaasa teha. Mõeldud, tehtud.
Pannkookide vahele sai maasikatoormoosi-toorjuustu-vahukoore segu. Peale kaunistuseks sidrunmelissi lehed.
Väga maitsev sai, minu meelest.
Pannkoogi küpsetamise ajal saime küllakutsega telefonikõne. Sellest sündis mõte külakostiks pannkoogitort kaasa teha. Mõeldud, tehtud.
Pannkookide vahele sai maasikatoormoosi-toorjuustu-vahukoore segu. Peale kaunistuseks sidrunmelissi lehed.
Väga maitsev sai, minu meelest.
Saturday, June 12, 2010
Üks kollane ja kaks roosat
Sünnipäevatort Annale
Tänaseks tegin veel ühe martsipanikattega tordi. Seekord tegin roosat värvi. Kuna mul pole õnnestunud nii intensiivset värvi ise saada, katsetasin poe roosa martsipaniga. Eriti rahule ei jäänud selle rullimisomadustega. Ilmselt edaspidi tuleb ikka ise värvida.
Tort ise siis biskviit ja vahele taas toorjuust-vahukoor-maasikatoormoos. Vahetult martsipanikatte alla vahukoor.
Loodan, et tänase tormise ilmaga jõudis tort ikka ilusti sünnipäevalauale ja maitses sama hästi kui eelmine.
Tort ise siis biskviit ja vahele taas toorjuust-vahukoor-maasikatoormoos. Vahetult martsipanikatte alla vahukoor.
Loodan, et tänase tormise ilmaga jõudis tort ikka ilusti sünnipäevalauale ja maitses sama hästi kui eelmine.
Kohupiimakringel
Singi-juustu kringel
Wednesday, June 9, 2010
Sünnipäevatort
Tänaseks sai tehtud sõbranna tütrele selline tort.
Sisu ikka rulltordi põhimõttel.
Biskviit on immutatud vaniljepiimaga, vahele toorjuustu-vahukoore-maasikamoosi segu. Pealt kaetud vahukoorega, et saada siledat pinda ja mustrilise martsipaniga.
Kaunistuseks martsipanist roosid, tutti-frutti südamed. Korv on küpsetatud pärmitaignast, sisse peidetud vahukommid, nende peale martsipanist roosid.
Sisu ikka rulltordi põhimõttel.
Biskviit on immutatud vaniljepiimaga, vahele toorjuustu-vahukoore-maasikamoosi segu. Pealt kaetud vahukoorega, et saada siledat pinda ja mustrilise martsipaniga.
Kaunistuseks martsipanist roosid, tutti-frutti südamed. Korv on küpsetatud pärmitaignast, sisse peidetud vahukommid, nende peale martsipanist roosid.
Sunday, June 6, 2010
Kübarake või ikkagi müts?
Wednesday, June 2, 2010
Rabarberi hooaeg
Seda nädalat alustasin juba varakult koogi tegemisega. Esmaspäeval valdas mind tungiv isu rabarberikoogi järele. Tänu usinusele sai eelmisel nädalal rabarberi põõsas tühjaks tehtud ja talveks külma lõigutud. Õnneks oli tubli taim jõudnud juba mõned varred juurde kasvatada. Eelmisest aastas meenus üks mõnus kook. Nimelt rabarberi-toscakook. Retsept pärit siit: http://www.toidutare.ee
Mütsid, ikka mütsid
Oehh, muudkui vikelda ja vikelda, eks midagi saab ikka valmis ka. Näe, terve ports juba olemas:-)
Kirju-mirju lihtne mütsike, värv ise juba vahva, mis siin ikka lisada:-)
Oranž on ise juba selline tore värv, et talle eraldi mustrit polegi vaja, hästi lihtne variant.
Siin üks lilla mütsike, mis sai tegelikult juba ammu valmis aga ootas oma aega viimistluse osas.
Kirju-mirju lihtne mütsike, värv ise juba vahva, mis siin ikka lisada:-)
Oranž on ise juba selline tore värv, et talle eraldi mustrit polegi vaja, hästi lihtne variant.
Siin üks lilla mütsike, mis sai tegelikult juba ammu valmis aga ootas oma aega viimistluse osas.
Tuesday, June 1, 2010
Sünnipäevatort
Pühapäeval oli sünnipäev meie naabritüdrukul. Tordi tegin talle taas viimasel ajal väga meeldima hakanud rullkoogi meetodil. Vahele läks seekord kohupiima-toorjuustu-vahukoore-maasikatoormoosi segu. Pealt katsin tasandamiseks veel vahukoorega ja siis martsipanikiht koos kaunistustega. Lõpptulemus selline:
Sisetunne ütles, et tuleb roheline tort teha ja üllatus-üllatus, sünnipäevalapse riietusega sobis nagu valatult kokku:-)
Sööjate sõnul maitses hästi, elevust tekitas tordile tehtud muster. Selle tegemiseks kasutasin pitsliniku abi.
Sisetunne ütles, et tuleb roheline tort teha ja üllatus-üllatus, sünnipäevalapse riietusega sobis nagu valatult kokku:-)
Sööjate sõnul maitses hästi, elevust tekitas tordile tehtud muster. Selle tegemiseks kasutasin pitsliniku abi.
Subscribe to:
Posts (Atom)