Saturday, October 30, 2010

Pähkli-õunakook



Kunagine lubadus endale, et õunakookide raamatust vaja kõik retseptid järjest läbi proovida, pole veel pooltki täidetud. Mõni kook tahab ikka nii mitu korda tegemist ja isu täis söömist, enne kui raatsid uut katsetama hakata. Seekord siis õnnestus järjekorras järgmine käsile võtta. Kuna kodus olevad mandlid tahtis tüdruk oma kõhtu pista, tuli retsept mandlist-pähkli omaks muuta. Üldiselt võis koogiga rahule jääda, aga tegin oma raamatusse ka märkme, et söömiseks on ta parem järgmisel päeval. Soojalt kipub väga ära lagunema.
Retsept pärit sarjast 100 rooga "Õunakoogid" ja on järgmine:

Põhi:
2,5 dl jahu
0,75 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100g võid
1 muna

Sega omavahel jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa toasoe või ning muna. Sega tainas ühtlaseks, keera kilesse ja hoia 20 minutit külmkapis.

Täidis:
50g võid
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 muna
150 g jahvatatud mandleid
500 g õunu
2 spl mandlilikööri

Täidiseks vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. Sega juurde jahvatatud mandlid.
Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud ja mandliliköör täidisesse.
Suru taigen 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, vala täidis vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit.

Tortiljad mango-hakkliha täidisega




Lihtne, kiire ja mõnusalt terav - nii võiks neid iseloomustada.
Kui tahad midagi kiiresti valmis saada, siis söö tortiljasid.
Vaja läheb:

hakkliha
sibulat
mangokonservi
suvikõrvitsat
maisikonservi
Taco kastet, teravus vastavalt maitsele
täisteratortiljasid

Prae täidise koostisosad pannil, lisa kaste ja kuumuta veel veidi.
Soojenda tortiljad ahjus või mikros. Aseta täidis peaaegu poolele tortiljale, keera rulli ja asu maiustama:-)

Sunday, October 17, 2010

Veel üks tähtis sünnipäevatort

Kolme päeva sees kolm torti- no liig, mis liig. Kõige suurem koormus on see kõhule aga no mis teha, kui sünnipäevalapsed sünnikuupäevi paremini ei valinud:-)

Kallile isale sai tehtud seekord selline tort.



Biskviit sai immutatud lahjendatud arooniasiirupiga. Ühe kihi vahele läks kondenspiim, teisele kohupiima-maasikamoosi-toorjuustu-vahukoore segu. Peale martsipan ja jõhvikajahu puru. Ülimaitsev sai!

Väike rullbiskviidike

Meie pere suurem sünnipäevaralli algab tegelikult septembris ja lõpeb aprillis. Suve saab nautida teiste pidudel käies.
See väike rullbiskviidike sai tehtud külakostiks sõbrannale ja teine minu vanaonu tütre-tütrele (keeruline, aga nii see on) sünnipäevaks.

Rulli vahele läks seekord punasesõstra-suvikõrvitsamoos toorjuustu ja vahukoorega. Peale tahtsin kohe proovida seda nö martsipani lohakalt viskamist. Tuli välja küll:-)

Sünnipäevatort ja suupisted

Täitsa uskumatu tundub, et mu printsess juba 7-aastaseks sai.
Aeg lendab linnutiivul ja mul tuleb juba praegu pisar silmanurka kui mõtlen, mis meid järgmisel aastal ees ootab....lasteaia lõpupidu, koolikatsed, esimene koolipäev...pean hakkama varakult taskurätikuid varuma:-))

Selle aasta pidu sai peetud jälle õuepeona ja juba teist aastat nii sünnipäevalapse kui minu arvates vägagi edukalt. Seekord me matkal ei käinud vaid mängisime erinevaid mänge koduõuel. Päike kadus küll peo päevaks pilve taha aga ilm oli suhteliselt soe ja lastel oli lõbus. Aeg lendas nii kiiresti, et osa mänge jäi järgmist aastat ootama...

Sedakorda olid laual sellised suupisted, mille jaoks taldrikut vaja ei läinud.
Ehk siis:
- viineripirukad
- juustupirukad
- võileivad avokaado-toorjuustu-merevaigu määrdega (leib muidugi mu enda küpsetatud)



- porgandi-ananassikook



- rosinad,pähklid, kuivatatud banaanid, väiksed karamellkommid
- aarete otsimise mängu tulemuseks oli igale lapsele tänumuffin, milleks siis mustikamuffin sidruniglasuuriga



- ja loomulikult nimeline medal igale sünnipäevast osasaanule



- lõpetuseks tort ja küünlad