Sunday, August 21, 2011
Õunapüree
Viimasel ajal saab iga päev paar korda kausiga õunapuude alt läbi jalutada ja mahakukkunud õunu korjata. Tänaseks oli jälle paras kogus kogunenud, et moosi keeta. Kõige suurem vaev asja juures on õunte puhastamine-lõikumine, edasine on juba lihtne.
Järgnevast kogusest sain mina peaaegu 4 liitrit püreed:
2,5 kg õunu
2,5 kg suhkrut
vett
2 kaneelikoort
Pese, koori, puhasta ja tükelda õunad. Pane potti ja vala sinna ka vett nii, et põhi oleks kaetud. Kuumuta seni kuni õunad on pehmed. Nüüd püreesta, sega hulka suhkur ja pane püree sisse ka paar kaneelikoort. Keeda 20-25 minutit, korja pealetekkiv vaht. Jaota purkidesse ja kaaneta.
Retsept siit
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment