Saturday, August 20, 2011
Suvikõrvitsa-šokolaadi keeks
Suvikõrvits on ikka üks tänuväärne vili. Temast saab igasugu huvitavaid toite teha, nii soolaseid kui magusaid. Kui oma fantaasiast puudu tuleb või tahad lihtsalt inspiratsiooni oma ebamäärastele kujutlustele, siis aitab ka Nami-nami laialdane retseptivalik.
Sedakorda siis siinne retsept:
6,25 dl nisujahu
0,5 tl soola
1,25 dl mõrudat kakaopulbrit
1 tl kaneeli
2 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
2,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl söögisoodat
1,75 dl toasooja võid
5 dl suhkrut
2 muna
5 dl riivitud suvikõrvitsat
1,25 dl piima
2,5 dl hakitud kreekapähkleid (või muid pähkleid)
Hõõru või suhkruga vahule, lisa munad, piim, riivitud suvikõrvits koos mahlaga ja kreekapähklid, sega. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega täpselt parasjagu :)
Kalla taigen kahte keeksivormi ja küpseta 180-kraadi juures umbes tund aega. Katsu küpsust puutikuga.
Minu üllatuseks tuli välja väga hea keeks, omapärase maitsega ja mõnus mahlane. Muideks, seisab laual värske mitu päeva kui midagi alles jääb.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment