Saturday, August 20, 2011
Mustsõstramoos apelsiniga
Täiesti ootamatult sain täna veel musti sõstraid. Juhuslikult oli kaps ka kaks apelsini, tegelikult küll ühe teise moosi jaoks aga no see kannatab homseni ka.
Taaskord otsisin ideid Nami-namist ja leidsin sellise retsepti.
Kogused mugandatud ja tulemuseks sellisel kujul 2 liitrit + degusteerimiseks kausike.
1,5 kg mustsõstraid
1,5 dl vett
1 pakk "1+3 moosisuhkrut"
0,5 kg tavalist suhkrut
2 apelsini
ühe apelsini riivitud koor
Pane marjad potti, koori apelsinid hästi õhukese koorega ja tükelda ühe apelsini koor hästi peeneks. Tükelda apelsinide viljaliha ja lisa kõik marjadele. Lase segul keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa kõigepealt tavaline suhkur ja seejärel moosisuhkur. Sega hoolega, korja pinnale tekkiv vaht ja kuumuta veel 2 minutit. Jaota kuumutatud purkidesse ja kaaneta kohe.
Apelsinikoor annab nati mõrkjat maitset, tegelikult selline huvitav moos, et ühe ampsuga saad nagu apelsinimoosi, teisega jälle mustsõstra oma. Mulle meeldis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tänud hea retsepti eest! Lisasin veel ürdiviha ja kaneelikoore..enne purki panemist eemaldasin muidugi .. :)
ReplyDeleteTore kui meeldis..kaneel, seda peaks proovima ise ka :)
ReplyDelete