Saturday, August 20, 2011
Marineeritud kurgid
Kellele maitsevad marineeritud kurgid, siis see on üks kõige kiirematest ja lihtsamatest viisidest kurke sisse teha.
0,5 liitrise purgi jaoks on vaja
umbes 8 väikest kurki
0,5 l vett
1,5 tl soola
1,5 tl suhkrut
1 spl äädikat
2-3 küüslauguküünt
7-8 mustsõstralehte
2 tillivart koos õisikuga
Minu arvates saab kõige paremad kurgid neist, mis pole veel päris täis küpsenud. Marineerimist alusta sellest, et paned värskelt korjatud kurgid külma vette vähemalt tunniks ajaks likku. Seejärel ettevalmista purgid, keeda korraks läbi või vähemalt kalla keeva veega üle. Nüüd lao purgi põhja pooled mustsõstralehed, pooleks lõigatud küüslauguküüs ja üks tillivars. Tõsta purki püstiselt kuus kurki (sõltub kurgi paksusest), siis lao veel mustsõstralehed-tillivars ja küüslauguküüs ning pane lapikult peale veel kaks kurki.
Samal ajal keeda vesi, lisa sool-suhkur-äädikas ja lase paar minutit keeda kuni sool-suhkur on lahustunud. Tõsta marinaad ettevaatlikult purkidesse ja sulge kohe.
Head isu tuleb paari päeva pärast.
Kui Sul jääb vedelikku üle, siis lõika üks-kaks kurki viiludeks, pane väiksesse kaussi ja vala purkidest üle jäänud vedelik viilutatud kurkidele. Kata kauss taldrikuga, lase mõned tunnid seista ja juba saadki värskelt marineeritud kurke.
Sarnane retsept ka Nami-nami-s
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment