Saturday, July 30, 2011
Mustika-sidrunikook - tõeline nauding igasse päeva
Ausalt öeldes, ma pole ammu midagi nii head saanud. Tõsiselt. Seda kooki on mul väga raske külalistele säilitada, käib tõeline võitlus iseendaga, et mitte rohkem kõhtu peita. Mustikatest tulvil, mõnusalt kreemjas, magus amps, viib keele alla....
Retsept lahtikäiva 24cm läbimõõduga koogivormi jaoks:
Põhi:
150g võid
3 dl nisujahu
2 spl suhkrut
näpuotsaga soola
Sega jahu suhkru ja soolaga, lisa külm või tükkidena. Sõtku kuni taigen on ühtlaselt purune. Suru lahtikäiva koogivormi põhja.
Kate:
3 muna
1,5 dl hapukoort
u 2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl värskelt pressitud sidrunimahla
300g mustikaid (võivad olla ka külmutatud)
Klopi munad kergelt lahti, lisa hapukoor, suhkrud ja sidrunimahl. Sega korralikult. Kata taigen mustikatega ja vala peale hapukooresegu. Pane eelsoojendatud 200-kraadisesse ahju. Küpseta 15 minutit ja keera siis kuumus 180-kraadi peale. Küpseta veel 45 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Naudi koos meelepärase kohvi ja parimate sõpradega!
Seda kooki nautides jääb märkamatuks ka akna taga ühtlase joana ülevalt alla tulev vesi, mis ujutanud nii mõnegi lillepoti ja kastmiseks maja äärde sätitud tünni.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment