Tuesday, July 19, 2011

Tuhvlid, beebisuvikõrvitsad ja nende õied


Patt tunnistada aga seekord ma oma näppe neist enam eemal hoida ei suutnud. Iga päev käin ja vaatan, et kas juba saab ja ikka tulen tühjade kätega, no kaua võib?


Ära tõin sellised pisikesed ja imemaitsvad jupikesed.

Seekord ei olnud kellelgi huvi ega tahtmist poodi minna, sööma peab aga ikka midagi. Võtsin siis hunniku värskeid tuhvleid, pesin ja lõikasin viiludeks. Kuumutasin õli pannil ja pistsin kartulid sinna küpsema. Kui need juba piisavalt pehmed olid, lisasin neljaks lõigatud beebisuvikõrvitsad. Maitseks lisasin soola. Kui kõrvitsad ka peaaegu pehmed, tõstsin kõik taldrikule.
Vahepeal olin seganud 1spl jahu 2spl veega, et tuleks selline parajalt paks kört. Veeretasin selles suvikõrvitsaõisi ja tõstsin kuumale pannile. Praadisin mõlemalt poolt umbes minuti. Seejärel taldrikusse kõige tippu ja peale hakitud rohelist sibulat+meresoola.


Peab tunnistama, et hindasin oma nälga seekord üle, kogu see ports mulle selgelt sisse ei mahtunud.
Küpsetatud õied olid maitsvad, neist tuleb siia kindlasti veel postitusi, beebikõrvitsad imelised ja tuhvlid head nagu alati.


Nendel pallikestel siin peenras pikka pidu pole, küll nad varsti kööki tassitakse.

No comments:

Post a Comment