Sunday, September 19, 2010
Sügisesed lilled
Tahtsin neid lilli juba ammu proovida, seni pole lihtsalt aega olnud. Mõned päevad tagasi tegin lõpuks taigna aga küpsetamiseni jõudsin alles täna. Kaua oodatud kaunikene. Lapsega koos meisterdatud, pühapäeva õhtuseks krõbistamiseks väga mõnusad.
Kuna taigen peab niikuinii vähemalt 8 tundi külmkapis seisma, siis seda intensiivsem tuli maitse.
Vaja läks:
200 g võid
200 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
noaotsaga soola
1 sidruni riivitud koor
2 muna
400 g jahu
2 spl konjakit või rummi
Sokolaadivõõp:
50 g tumedat sokolaadi
1 spl kuuma vett
0,5 spl sulatatud võid
50 g tuhksuhkrut
Hõõru sulatatud ja jahutatud või, suhkrud, sool, riivitud sidrunikoor ja munad vahule. Sõtku hulka jahu ja alkohol. Jäta taigen vähemalt 8 tunniks külma seisma. Rulli siis lahti ja lõika vormiga soovitud kujud.
Soovitan seda teha küpsetuspaberil, et vormid oma kuju ei kaotaks pannile tõstmisel. Tõsta paber koos küpsisekujudega pannile ja küpseta 225 kraadi juures kuni küpsised on kuldsed. Kata pealt sokolaadivõõbaga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment