Wednesday, September 8, 2010

Sefiirist sipelgapesa:-)



See tort on tegelikult juba ammu tehtud, pole lihtsalt meeles olnud siia postitada.
Põhi on tavaline biskviit, mille vahele on määritud shokolaadikreemi ja punasesõstramoosi. Peale sefiir ja kaunistused. Sefiiri tegemine käis nii:

Kuumutatud sefiir
2 kuhjaga dl väga peent suhkrut
4 munavalget

Selle variandi õnnestumiseks ehk teisisõnu piisavalt tiheda ja püsiva vahu saavutamiseks on vajalik roostevabast terasest või kuumakindlast klaasist vahustamisanum ning suure võimsusega mikser, lisaks veel ka piisavalt kannatust. Vahusta munavalged suhkruga pehmeks vahuks ja aseta siis anum suuremasse nõusse, kus on vaikselt keev vesi. Mikserda segu 10–15 minutit, kuni vaht on väga tihe ja kohev ning mikserilabade väljatõstmisel jäävad besee pinnale püsima teravad tipud. Tõsta kauss keevast veest välja ja vahusta edasi, kuni vaht on toatemperatuurile jahtunud. Vaht püsib õhukindlalt suletud anumaga külmkappi asetatult kasutuskõlblikuna mitu päeva. Kasuta tortide-kookide katteks.

No comments:

Post a Comment