Sunday, December 19, 2010

Singi-ananassi pirukas



Aeg-ajalt tahaks ju ikka soolast pirukat ka. Otsisin ja sobrasin retsepte, lõpuks sai selline:

500g pärmi-lehttaigent
400g sinki
1 väike purk ananassitükke
100g sinihallitusjuustu
1 paprika
1 väike suvikõrvits
2 pakki riivjuustu
3 dl kohvikoort
2 muna
natuke õli

Tükelda paprika ja suvikõrvits, kuumuta nad õlis poolpehmeks. Rulli taigen ja laota ahjuplaadile, kata kuubikuteks lõigatud singi, ananassitükkide, paprika ja suvikõrvitsaga.
Kuumuta potis koor ja murenda sisse sinihallitusjuust, kuumuta kuni juust on sulanud, jahuta veidi ja klopi hulka munad. Vala ahjuplaadile, kata pealt riivjuustuga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi.
Lõika sobivateks tükkideks ja lase hea maitsta.

No comments:

Post a Comment