Saturday, December 25, 2010

Beseerull sidrunikreemi ja mustsõstardega

Beseehull- nii võiks vist minu kohta öelda küll, igatepidi on teda proovitud ja alati maitsenud. Rulli ma teda veel keeranud ei olnud, eilseni. Nüüd on seegi tehtud. Pean ütlema, et lootsin midagi krõbedamat aga selline variant oli ka väga hea, sidrunikreem ja marjad tasakaalustasid magusust.



6 munavalget
noaotsatäis soola
200g suhkrut
1tl maisitärklist
1tl valget veiniäädikat

Vahele:
2dl vahukoort
suhkrut maitse järgi
200g toorjuustu
poole sidruni mahl
mustsõstraid

Vahusta munavalged vähese soolaga pehmeks vahuks, lisa suhkur ja vahusta kuni on läikiv vaht, lisa tärklis ja äädikas ja vahusta veel paar minutit. Kalla ahjuplaadile aja siledaks. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 20 minutit kuni besee on pealt kuiv. Võta ahjust, aseta peale teine küpsetuspaber ja lase jahtuda.
Vahusta vahukoor suhkruga, lisa toorjuust ja sidrunimahl.
Keera besee ettevaatlikult ümber, eemalda alumine küpsetuspaber, kata kreemi ja marjadega ning keera ettevaatlikult rulli. Hoia serveerimiseni jahedas.

No comments:

Post a Comment