Wednesday, May 30, 2012
Iirise-rabarberi tosca
Maikuu Oma Maitse ajakirjas on selle koogi kohta öeldud, et "tõelistele maiasmokkadele". Ma püüan ju ka olla see tõeline maiasmokk ja kus ma siis võiks jätta retsepti katsetamata. Ei tule kõne allagi.
Igal kevadel tuleb ikka midagi uut katsetada, seda korda siis selline versioon:
150 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
400 g rabarberit
Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa või-muna segule.
Tükelda rabarber, noori varsi ja veel oma aia omi, ma ei koori, sega taignasse. Vala taigen lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadi juures umbes 20 minutit.
Tosca kate:
150 g Kiss-Kiss iiriseid
1 dl vahukoort
50 g võid
50 g mandlilaaste
peoga seesamiseemneid
Samal ajal kui põhi küpseb ahjus, sulata potis iirised, koor ja või. Keeda 5 minutit ja sega hulka mandlilaastud nind seesamiseemned. Vala eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 15 minutit.
Isiklikult mulle maitses väga, iirise maitse on kõige tugevam veel soojal koogitükil, seistes muutub mahlasemaks ja kate krõbedamaks.
Retsept Oma Maitse Mai/2012 ajakirjast.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment