Wednesday, May 15, 2013
Porganditort toorjuustu-laimikreemiga
Selle aasta emadepäevaks sai tehtud selline mõnus mahlane tort.
Retsept ja idee siit.
Vaja läks:
500g porgandit
4 muna
natuke soola
3 dl suhkrut
4 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl õli
Koori porgandid ja riivi peenema riiviga. Vahusta munad soola ja suhkruga heledaks vahuks, lisa õli, siis riivitud porgand ja lõpuks omavahel eelnevalt segatud kuivained.
Jaga taigen pooleks ja küpseta kaks plaaditäit 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Lase jahtuda.
Vahepeal sega valmis kreem.
Toorjuustukreem:
400g maitsestamata toorjuustu (kasutasin sedakorda pooleks Philadelphia ja Karumsi oma)
300g hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 laimi mahl ja riivitud koor
2 tl vanillisuhkrut
Vahusta mikseriga toorjuust, sega hulka hapukoor ja suhkrud ning laim. Vahusta veel korralikult.
Kui põhjad on jahtunud, lõika nad pooleks. Aseta biskviit kihiti kreemiga nii, et viimaseks kihiks jääks kreem. Kaunista meelepäraselt. Tegelikult võiks see tort nüüd üleöö külmkapis seista ja ka ülejärgmisel päeval on ta veel imehea ;)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment