Saturday, January 21, 2012

Trifle´ ehk kausikook

Seda kooki on tänaseks päevaks juba nii mitu korda tehtud, et ei oska kokku lugedagi.
Inspiratsiooni eest pean siinkohal tänama Nami-nami toimekat perenaist Pillet, kes
sellise teemaga kooskokkamise eelmise aasta lõpupoole välja kuulutas.
Tänu sellele kooskokkamisele sai kodus köögitarvetena kasutusele võetud ka üks
jalaga kauss, mis tegelikult on meil riiuleid ehtinud juba nii kaua kui minu mälu
üldse mäletab. See kuulub tegelikult mu emale, kes selle kunagi auhinnaks sai aga temal
on see alati niisama seisnud.


Üks korralik kausikook peaks sisaldama vähemalt kolme komponenti: biskviit (keeks, küpsis), kreem (kohupiim,
toorjuust) ja vahukoor. Lisandina puuviljad-marjad või kompott-moos. Mina kasutasin järgmisi komponente:

Marie küpsiseid
Philadelphia toorjuust
kirsimoos Pina Colada ja mandlitega
vahukoor
hurmaa
mandlid
suhkur
vanilje

Toorjuustu vahustasin koos kirsimoosi ja vaniljega. Vahukoore suhkruga eraldi.
Kõige pealt panin kausi põhja toorjuustukreemi, siis kiht küpsiseid, jälle kreemi
ja küpsiseid. Kõige peale vahukoor ja mandlid. Hurmaa viilud ladusin kausiäärde kaunistuseks.
Panin kausikoogi külmkappi üleöö maitsestuma.

Esimesel kausikoogi söömisel osalesid ka sõbrad, meid oli kokku viis ja ausalt öeldes oleks võinud kausis
seda maitsvat magustoitu rohkem olla.


Järgmised korrad olen kasutanud suuremat kaussi, küll mitte enam jala peal kaussi.
Kaunistuse osas on ka erinevaid variatsioone, lisandina granaatõunaseemneid, mandlilaaste vms.


Igal juhul soovitan sellist kooki kõigile, lihtne teha ja ülimalt maitsev!

No comments:

Post a Comment