Sunday, November 21, 2010
Soolaleivapeo tort
Viimaste nädalate jooksul olen ühte ja samasse perre teinud kaks torti, sünnipäeva ja soolaleiva-sünnipäevatordi. On tõeline väljakutse teha kaks samasugust torti, mis tegelikult võiksid ju ikka erineda ka. Et maitseks võrdselt hästi aga erineks samas maitseomadustelt tuntavalt.
Sellest esimesest tordist on juttu allpool, seekord rõhusin teemalt rohkem sinna soolaleiva poole. Sellest ka tordi kujundus, mis pidi sümboliseerima Eestimaa viljakat mulda, rohelist haljendavat muru, viljakust sümboliseerivat rukkipead ja sellest tehtud leiba, mis uues ilusas kodus alati laual oleks, natuke looduselapse õnnelikuks tegevat muretust liblikate näol.
Maitselised muutused toimusid biskviidi immutamiseks kasutatud vaniljepiima näol. Vahekreemi koostises kasutasin seekord punasesõstramoosi.
Tordi peale läks lisaks martsipanile ka 200g tumedat shokolaadi ja 20g valget shokolaadi, lisaks veel küpsisepuru.
"Leiva" sisemuses peitus immutatud biskviit, mille vahele oli määritud toorjuustu-vahukoore-moosi-biskviiditükkide segu. Biskviiditükid, need, mis leiva kuju lõikamisest üle jäid.
Tort sai väga palju kiidusõnu, mis tegijale loomulikult südant soojendavalt mõjuvad:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment