Friday, February 18, 2011

Šokolaadirull

Ühte talviselt külma laupäeva võib kindlalt sobitada uute toitude katsetuse. Viimases Pereköögis võis hulgim leida erinevaid shokolaadiküpsetisi. Esimeseks katsejäneseks sai shokolaadirull, mugandatult minu moodi pina colada kreemiga.

Vaja läks:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl piima
2 dl nisujahu
2 spl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
100g mõru shokolaadi
250g toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
2 spl Pina Coladat

Munad tuleb vahustada suhkruga tugevaks vahuks, lisada piim ja omavahel segatud kuivained ettevaatlikult. Vala taigen ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit. Kummuta põhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, keera sellega koos rulli ja lase jahtuda.
Samal ajal saad valmistada kreemi. Selleks sulata kuumaveevannil shokolaad, sega hulka toorjuust, tuhksuhkur ja liköör. Mina kasutasin selleks mikseri abi, kreem saab siis mõnusam, selline vahune. Määri kreem jahtunud põhjale ja keera paberi abil uuesti rulli.
Pean tõdema, et järgmisel päeval maitses oluliselt paremini kui samal õhtul sööduna. Kreem jõudis rohkem imbuda ja biskviit oli ka maitsvam.
Naudi mõnusa seltskonna ja kohviga!

No comments:

Post a Comment