Nami-Nami kommentaarides kiideti seda kooki taevani ja no ma ei saanud ju jätta proovimata. Põhjust oli ka ja nii ta teoks saigi. Ma ei kahetse mitte millimeetritki.
Algne retsept siit .
Mina muidugi mugandasin vastavalt sellele, mida kapis leidus.
Põhi:
16 Marie küpsist
2 spl suhkrut
50 g sulatatud võid
1 kuhjaga spl kakaod
Täidis:
400 g Philadelphia toorjuustu
75 g suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Kaunistuseks hapukaid marju
Segasin purustatud küpsised suhkru, kakao ja sulatatud võiga. Surusin lahtikäiva koogivormi põhjale ja panin täidise tegemise ajaks külmkappi.
Vahustasin täidiseained ja valasin põhjale. Küpsetasin 180-kraadises ahjus 25 minutit. Lasin 20 minutit jahtuda.
Vahepeal segasin hapukoore suhkrutega ja valasin ettevaatlikult põhjale, siis küpsetasin 230-kraadises ahjus 5 minutit. Lasin jahtuda ja tõstsin külmkappi järgmist päeva ootama.
Serveerimiseks kasutasin must- ja punasõstraid.
Kasutasin 24 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi ja pean tõdema, et järgmine kord suurendaks koguseid, et kook paksem tuleks ja amps suurem oleks:)
No comments:
Post a Comment