Saturday, February 19, 2011

Mango-piparkoogitort

Oi ma olen oma postitustega väga ajast maha jäänud. Siit tuleb meie selle aasta Sõbrapäeva tordike - seekord mangost kollane ja piparkoogipruunine.
Tegin siin jaanuaris veel ühe portsu (õigem oleks öelda, et tahtsin teha) piparkoogitaigent ja keerasin totaalselt kihva. Käsi vääratas ja oligi jahu rohkem kui vaja, ikka palju rohkem. Mis teha, ära visata ei raatsinud, sai siis nati katsetatud. Kollane ja pruun sobivad ju ilusti ja maitselt sobis ka. Mõned muidu magusasõbrad mehed kurtsid, et liiga magus aga no see päev ise ka ju sellise alatooniga või kuidas..

Põhjaks siis piparkoogitaigen
Kate:
2 väiksemat purki mangokonservi
500g hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Suru piparkoogitaigen koogivormi põhja, nõruta mangod ja püreesta, sega hulka suhkrud ja hapukoor. Vala kate taignale ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit. Lase jahtuda, veel parem kui üleöö.



Serveeri kohvi või mõnusa teega.

No comments:

Post a Comment