Saturday, February 19, 2011

Keelekese küpsised

Prrrrr.....Õues on külm, suusatama-uisutama-kelgutama eriti ei kipu, tuleb tubast tegevust leida. Tsipa piparkoogitaigent ja üks munavalge ning valmisid oivalised beseepiparkoogid.
Aga kui laps ka töödesse kaasata, on talle midagi huvitavamat vaja välja mõelda. Otsisime veel küpsiste retsepte ja valisime selle:

4 muna
75 g tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
110 g sõelutud väga head nisujahu

Mune tuleb hoida toatemperatuuril vähemalt pool tundi enne tegutsema asumist.
Vahusta suures kausis munavalged, nii et vahule tekivad pehmed tipud. Lisa vähehaaval kuni pool tuhksuhkrust ja vahusta seni, kuni tekivad teravad tipud.
Väiksemas kausis vahusta munakollased. Lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta umbes 4-5 minutit kuni vaht on paks ja helekollane. Maitsesta vanillsuhkruga. Sega munavahud ettevaatlikult omavahel ja seejärel lisa vähehaaval jahu, ise pidevalt munavahtu segades. Kalla taigen kondiitripritsi, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pritsi sinna umbes 8 cm pikkused taignaribad. Selle viimase tegevuse võid jätta lapse teha, tema jaoks põnev ja saab suurepäraselt hakkama ka. Seejärel küpseta 180-kraadises ahjus kuni küpsised on kuldsed. Libista koos paberiga pannilt ja lase 10 minutit jahtuda.
Meie saime sellest taignakogusest kaks ahjuplaaditäit ehk ühe korraliku kausitäie.
Laps oli nii rahul, et enamus küpsistest kadus tema kõhtu :-)

No comments:

Post a Comment