Saturday, February 19, 2011

Hautatud kalkunikints kooreses kastmes

Kevadet tahaks, väsimus ja viirused hakkavad võimust võtma ja ma mitte kuidagi ei taha seda. Mul ei ole selleks aega ka. Pool tunnikest õues ja no selline väsimus, et vajaks vähemalt tunnikest päevaund.... ah, mis ma ikka virisen, vähemalt on viimastel päevadel näha nii kaua oodatud päikest ja see juba paneb südame veidi kiiremini põksuma...
Täna poes lihaleti ees seistes, no lihtsalt ei suuda sealt midagi valida. Jalutad ikka ühele poole ja siis jälle teisele poole, sise- ja välis-, kints ja ribi, maks ja süda, keel ja saba, no otsusta ometi...tahaks kõiki ja sama mitte ühtegi neist.
Oeh, lõpuks oli kärus kalkuni kintsufilee ja mõned keeled. Tänaseks siis nii:

350g kalkuni kintsufileed
5 keskmist porgandit
2 küüslauguküünt
1 keskmine sibul
mõned salveilehed
sidrunmelissi
soola
pipart
õli
vesi
1 spl jahu
3 spl hapukoor

Haki sibul, küüslauk ja porgand, pruunista õlis.



Lõika kalkuni kints väiksemateks tükkideks ja pruunista pannil.



Vala kalkunitükid ja sibul-küüslauk-porgand potti, kalla juurde vett niipalju, et põhi oleks kaetud ja natuke veel, lisa maitseained ja hauta kuni liha on pehme. Lisa hapukoore-jahu segu ja lase keema. Serveeri keedukartuli ja värske sibulaga.

No comments:

Post a Comment