Friday, June 7, 2013

Lihtne, kiire ja ahvatlev - rabarberi - hapukoorekook



Rabarberi hooaeg on käimas, tegelikult kohe-kohe läbigi saamas. Tuleb võimalust kasutada ja lisaks joogile, mis kuumal suvepäeval mõnusalt jahutab, ka midagi tahkemat maiustamiseks valmistada. Sedakorda oli aega napilt, tuli miskit kiiret ja lihtsat leida. Selline ta sai:

Põhi:

75 g toasooja võid
3/4 dl suhkrut
umbes 50g hapukoort
1 muna
2,5 dl nisujahu
2/3 tl küpsetuspulbrit

Vahusta või suhkruga, lisa muna, hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala lahtikäiva küpsetusvormi põhja (taigen tuleb suht pehme, mitte just vedel aga mitte ka tugev).


Täidis:

250g hapukoort
4 kuhjaga spl suhkrut
1 muna
1 kuhjaga tl vanillisuhkrut

Sega täidisained omavahel ja vala põhjale.

Katteks tükelda 5-6 rabarberivart soovitud suuruseks ja puista täidisele. Peale raputa demerara suhkrut kohe mõnuga :).

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Lase kindlasti jahtuda, seda muidu on täidis vedel ja tükke tõsta ei saa. No kui Sa just koogivormist suure lusikaga süüa soovid, siis võid ka kohe maiustama hakata.
Algne retsept siit. Muutsin põhja koguseid, sest minu koogivormis oli seda taigent muidu liiga paksult.

Naudi hea kohvi ja vaniljejäätisega.

2 comments:

  1. Sain valmis :)! Tainasse lisasin oma 50g hapukoort lisaks, sest muidu oli liiga paks.

    Oi kui hea see on!!!! Ma hommikul tegin, praegu pårastløuna ning ma olen pea pool kooki omapåi åra nåksinud. Peaks vist teise poole ka enne mehe koju tulekut åra søøma, kuidas ma muidu ikka seletan, miks pool juba otsas on ;).

    Tånud hea retsepti eest!

    ReplyDelete
  2. :) Võta heaks! Lähen ise ka seda kohe uuesti tegema...

    ReplyDelete