Sunday, September 26, 2010

Porgandi-ananassikook

Eile toimus Viimsis noortele "ZUP Ekstreempäev". Selle raames küpsetasin terve mäe täie viineri- ja juustu-paprikapirukaid, kaerahelbeküpsiseid, õunaruute ja porgandi-ananassikooki.



Mahlane ja maitsev, lihtsalt tehtav plaadikook. Retsepti sain ikka ja jälle minu truult abiliselt "Pereköögilt".
Vaja läheb:
200 g võid
2,5 dl suhkrut
3 muna
5 dl peenelt riivitud porgandit
1 väike purk purustatud ananassi
1 dl ananassikompoti vedelikku või ananassimahla
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit

Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga, lisa jahtunud sulavõi, riivitud porgand ja ananass koos mahlaga. Lõpuks lisa omavahel segatud kuivained. Laota teigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadi juures 20-25 minutit. Enne serveerimist raputa üle tuhksuhkruga.

No comments:

Post a Comment