Sunday, September 26, 2010

Pähklipirukas

Sobrasin jälle oma vanades piltides ja leidsin selle pähklisõprade lemmiku. Magus nagu arvata võibki aga mõnus kohvikõrvane igale lauale. Retsept jällegi mugandatud, "Pereköögi retseptilisa oktoober 2001" ja siit.

Taigen:
3 dl jahu
soola
120g külma võid
1,5 spl sidrunimahla
2 spl külma vett

Täidis:
3 muna
1 dl vahtrasiirupit
1,5 dl heledat siirupit
1 dl fariinsuhkrut
4 spl sulatatud võid
1 tl sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkrut
soola
5 dl metsapähkleid

Kaunistamiseks:
150 g tumedat shokolaadi

Põhja valmistamiseks sega jahu, või ja sidrunimahla-vee segu. Kata lahtikäiva küpsetusvormi põhi ja ääred taignaga ning küpseta 225-kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks vahusta munad. Lisa kõik muud täidise ained välja arvatud pähklid- need lisa kõige lõpuks. Küpseta 30 minutit ja lase jahtuda. Kaunistamiseks sulata shokolaad ja nirista pirukale. Serveeri koos vaniljejäätisega.

No comments:

Post a Comment