Wednesday, September 22, 2010

Õuna-kaerahelbemaius

Hommikul, kus leib on otsas ja uus alles kohe-kohe ahju minemas, tuleb ju midagi muud hambaalla võtta. Seekord sai valitud õuna-kaerahelbemaius. Retsept pärit siit, väikeste mugandustega.

Minul läks vaja:

kaerahelbeid
võid
suhkrut
kardemoni
õunamoosi
hapukoort
natuke kondenspiima

Valmistamine ise ülimalt lihtne, hakkama saab igaüks. Kuidas teha?
Prae kaerahelbed võis, lisa kardemon ja suhkur, sega, et ei kõrbeks. Lase jahtuda.
Võta magustoidupokaal ja pane kaerahelbed, õunamoos ja hapukoor kihiti pokaali. Mina nõristasin peale natuke kondenspiima ja raputasin mõned punased sõstrad magusale tasakaaluks.
Valmis väga mõnus magustoit, millest võib sõltuvusse sattuda.

No comments:

Post a Comment