Monday, March 11, 2013

Lumest pallid supi sisse ehk lumepallisupp



Üks ütlemata tore pühapäeva magustoit, mis tasub taas mälusopist välja kaevata. Laupäeval võib ka koos sõpradega lumesõda pidada :)

Pühapäeval õues kevadisi päikesekiiri püüdes ja vaadates, kuidas lapsed omale lumest meiki näkku patsutasid, tekkis isu endagi lapsepõlve tagasi pöörduda.
Päike oli nii mõnusalt soe ja paitas hellalt, veed sulisesid ja lootus, et see valge ja külm sealt õuest juba kaduma hakkaks, otsustasin veidi päikest aidata.
"Tüdrukud, mis te arvate kui paneks õige lumepallid supi sisse?"
Oi neid ärevaid nägusid, et mis ja kuidas.

Niimooodi:

1 liiter piima
4 muna
1 dl suhkrut
1 kuhjaga tl vaniljesuhkrut
õige pisut soola

Eralda munavalged kollastest ja vahusta veidikese soola ja umbes supilusikatäie suhkruga kõvaks vahuks.
Munakollased vahusta eraldi kausis koos suhkru ja vaniljesuhkruga helekollaseks.
Aja suures potis keema piim, alanda kuumust ja meisterda lumepallid ehk siis võta lusikasuurused munavalgevahu pallid ja keeda need piimas mõlemalt poolt kiirelt läbi. Tõsta vahukulbiga magustoidukaussi kastet ootama. Kuna munavalge kuumas piimas paisub, siis võta võimalikult suur pott, et pallikesed ära mahuksid. Korraga mahub potti umbes 5-6 palli, sõltuvalt poti suurusest.
Nüüd vala kuum piim ettevaatlikult munakollasevahu hulka. Kindlam on seda teha samal ajal vahtu veelkord mikserdades. Kalla saadud segu tagasi potti ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni segu hakkab paksenema. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Vala kaussi lumepallidele seltsiks ja rõõmusta koos lastega, et võid vabalt lund süüa, ilma et kurk haigeks jääks.



Lumi on söödud, kevad võid tulla, me oleme valmis!

No comments:

Post a Comment