Wednesday, February 24, 2010

Tort Vabariigi sünnipäevaks



Tahtsin teha rukkililli, no väga hästi välja ei tulnud aga natuke isamaalisuse hõngu ikka juures on:-) Sisu järgmine

Põhi:
5 muna
5 spl suhkrut
0,5 tl soola
5 spl nisujahu
1 spl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis 1:
punasesõstramoos

Täidis 2:
2 pakki Philadelphia toorjuustu
6 spl suhkrut
3 dl vahukoort
mustikaid
purustatud metsapähkleid
tükkideks lõigatud biskviit kakaoga

Kate:
200g martsipani
maasikamaitselisi Draakoni komme

Vahustasin munad suhkru ja soolaga, lisasin jahu ja küpsetuspulbri. Küpsetasin 200 kraadi juures u 20 min. Lasin jahtuda. Lõikasin põhja kaheks, immutasin vaniljega maitsestatud piimaga, siis esimene kiht punasesõstramoosi (oma aia marjadest), edasi toorjuustu-mustika-vahukoore kiht. Peale teine kiht biskviiti, mis sai omakorda piimaga immutatud ja siis punasesõstramoosiga määritud. Tordi katteks rullisin martsipani koos omatehtud pitslinaga, et mustrit saada ja kaunistasin Draakoni kommidest tehtud lilledega.

2 comments: