Saturday, February 20, 2010

Mõnusalt magus




Apelsinipuding, mõnus vaheldus kookidele.
Jõulude eel sai neid kooke-torte nii palju tehtud, et jõuluks nagu ei tahtnudki enam. Otsustasime midagi kergemat lauale panna. Retsepti leidsin ikka ja jälle Pereköögi retseptibrožüüre sirvides. Nagu ikka, pole midagi keerulist ainult kätte võtmise asi.
Retsept järgmine:

2 munakollast
1 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl vett
2 spl želatiini
2 apelsini
1 väike purk ananassitükke omas mahlas
2 dl vahukoort
Kuumuta munakollaseid, muna, suhkrut ja vett pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Lase jahtuda. Pane želatiin paisuma, sulata vesivannil ning sega munasegu hulka. Riivi ühe apelsini koor ja pressi kahest apelsinist mahl. Sega riivitud koor, mahl ja nõrutatud kompott munaseguga. Vahusta koor ning lisa segusse. Vala külma veega loputatud vormi ja lase vähemalt kolm tundi (soovitavalt üleöö) külmas tarretuda. Enne serveerimist kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta siis taldrikule. Kaunista omal valikul.

No comments:

Post a Comment