Monday, July 4, 2011

Viskine lammas

Grillihooaeg on täies tempos võimust võtnud, liha, kana, vorstid, köögiviljad...
Meil on õnneks siin lähedal üks väga arvestatava või õigemini vist ümbruskonna kõige parema valikuga lihaletiga pood. Kui isu tekib, kõnni ainult poodi.
Sedakorda tegime valiku lamba kasuks. Tõime koju ja mõtlesime teda ikka õues küpsetada, ilmataat tahtis aga teisiti ja muud plaanid segasid ka natuke algset mõtet. Tuul tõusis liiga suureks, et õues tuld teha, nii sai siis natuke improviseeritud ja asjale loominguliselt lähenetud.
Grillimiseks sai lambakael esmalt tavalisse sibula-küüslaugu marinaadi pistetud. Igasugu plaanimuudatuste tõttu ligunes ta seal lausa 48 tundi.
Loominguline lähenemine tuli täna, kui otsustasime liha toas küpsetada.
Võtsin lamba marinaadist ja pistsin ahjupotti, valasin viskiga üle ja lisasin ka vett. Siis veel marinaadist sibula-küüslaugu-tšillikauna, lisaks tükeldasin kuivatatud aprikoose ja ploome, raputasin peale rosmariini ja salveid ja pistsin poti 225-kraadisesse ahju. Liha oli ahjus täpselt 1,5 tundi. Oleks võinud võib-olla 10 minutit kauemgi olla aga kõhud olid nii tühjad, et lihtsalt ei jõudnud rohkem kannatada. Kõrvale värsket kartulit ja tomati-kurgisalat.


Muide, väga maitsev sai ja et ma seda kooslust ära ei unustaks, sai ta siia kirja pandud.

No comments:

Post a Comment