Wednesday, July 6, 2011

Šokolaadi-maasika mousse


Kui ma postkastist viimase Pere ja Kodu ajakirja leidsin ja sealt vahelt retseptilisa välja pudenes, teadsin juba siis, et teen sealt kindlasti midagi. Lähemal uurimisel-sirvimisel tekkis kohe isu selle mõnusalt kreemja ahvatluse järele. Ruttu poest puuduolevad komponendid ja tehtud ta saigi.
Neljale sööjale läks vaja:

130 g tumedat šokolaadi
2 munakollast
2 spl suhkrut
1 spl kangemat kohvi
maasikaid
2,5 dl vahukoort
Marianne Crush

Sulata vesivannil šokolaad ja lase jahtuda. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks, lisa ettevaatlikult viilutatud maasikad. Sega jahtunud šokolaadile kohvitört ja sega. Lisa munavahule. Vahusta vahukoor, millegipärast ei tahtnud mul seekord üldse vahtu minna, enne oleks võiks läinud, aga no päris kõva vaht ei peagi olema. Lisa see nüüd õrnalt segades šokolaadi-munasegule. Sega hulka ka natuke Marianne kommide puru. Jaga portsjoniteks kaussi või kasvõi kohvitassi ja pane veidikeseks külmkappi tahenema. Kaunista maasikatega.


Mõnus suvine maius, tõsi küll, tuleb tunnistada, et vägagi rammus. Minu šokohoolikust laps, kellel pole mingi probleem hetkega süüa tahvel šokolaadi, jõudis pool portsjonit süüa ja teatas siis, et ülejäänud jätab homseks :)


Algne retsept võetud selle aasta Pereköögi juuli numbrist, see siin on minu mugandustega.

No comments:

Post a Comment