Friday, July 22, 2011

Ricotta täidisega suvikõrvitsad


Nonii, ongi meie aias ka suvikõrvitsa hooaeg kätte jõudnud. Kuna mul on tänavu neid lausa kolme erisorti ja lisaks ka patissonid, siis saame neid vist pea igaks söögikorraks, loodetavasti vägagi erineval viisil ja moel.

Sedakorda tegin täidetud kõrvitsaid. Täidiseks sai:

ricottat
hakitud tomateid
riivitud parmesani
suvikõrvitsasisu, samuti korralikult hakitud
hapukoort
maitseks soola, pipart ja muskaatpähklit
peale grilljuustu

Lõikasin kõrvitsad lootsikuteks, uuristasin sisu välja ja hakkisin peeneks, lisasin hakitud tomatid, riivitud parmesani, hapukoort ja maitseained. Segasin sellise paraja segu ja panin lootsikutesse. Peale lõikasin grilljuustu viilud. Küpsetasin 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.


Tõeliselt maitsev õhtusöök, soovitav proovida.

No comments:

Post a Comment