Friday, December 24, 2010

Glasuurist majake

Kui Teil öösiti und ei ole ja selline unetu periood juhtub Jõuluajale, siis võtke külmkapist glasuur ja meisterdage midagi.
Minuga juhtus täpselt nii, et ühel õhtul läksin magama, jäin ka, aga kolme tunni pärast oli uni läinud ja no kaua sa neid lambaid ikka loed, parem aja ennast püsti ja tee midagi kasulikku. Soovitavalt muidugi midagi sellist, mis teisi üles ei ajaks.
Mul oli juba tükk aega peas mõte, et glasuurist võiks ju ka maju ehitada, samuti nagu piparkoogitaignast. Sel aastal on aga viimastel kuudel nii kiire olnud, et esialgu matsin selle mõtte ja lootsin järgmistele Jõuludele. Aga näe, saatus tahtis teisiti:-)
Sel ööl polnud mul külmkapis valget glasuuri, köögikombaini või mikseri kasutamine öötundidel ei tulnud ka kõne alla, järelikult tuli leppida värvilisega. Mis siis ikka, võtsin piparkoogimajade kavandid, panin need küpsetuspaberi alla ja hakkasin triipe vedama. Ühte-teist ja kolmandat pidi ja otsas see glasuur oligi.Peaaegu valmis olid otsaseinad ja katusetükid, külgseinad jäid uusi hetki ootama. Ja no oodata tuli suht kaua, poes polnud kusagil enam päris seda sama värvi glasuuri....
Sel nädalal lõpuks ometi vedas, sain mida tahtsin. Joonistasin ka külgseinad valmis ja lasin kuivada. Muide, kui teha suht tihe ruudustik ja küllalt jämedad jooned, pole küll mingit ohtu, et tükid katki läheksid, no muidugi, kui nendega just palli ei mängita....
Eile õhtul liimisin kokku seinad, täna õhtul katuse. Minu arust oligi kogu töö juures kõige raskem see liimimine. Piparkoogimaja on väga lihtne sulasuhkruga liimida, kuivab hetkega, glasuurmaja aga kuuma suhkruga liimida ei julgenud, tuli glasuuri ennast kasutada ja see juba nii kiirelt ei kuiva. Ühel päeval küsis laps, et miks ma neid toorjuustu ja jms karpe niiiii palju pean koguma. Siis vastasin, et sinna on hea suvel marju panna ja talvel hea külmast võtta, just selline paras kogus korraga söömiseks. Nüüd olid aga karbid abiks majakese kokku panemisel, seinatoeks ja katuse puhul sai vastavat kõrgust reguleerida erineva arvu karpidega.



Igal juhul valmis ta sai ja täiendab nüüd meie piparkoogiküla. Algselt pidi temast saama midagi muud kui see, mis pildil. Õiget nime ei oska sellele majakesele pannagi, kes midagi toredat pakub, mine tea, äkki teen auhinnagi?



1 comment:

  1. What precisely is a good opportinity for motorcoaches to recognize the ideal skill on their certain outdoor activity? Can be there improved methods of decide on a squad? https://imgur.com/a/iDvfNn5 https://imgur.com/a/zIxmtuq https://imgur.com/a/F86GFsd https://imgur.com/a/UkK9dB2 https://imgur.com/a/ucRjZai https://imgur.com/a/GHZ6der https://imgur.com/a/es74Pyf

    ReplyDelete