Saturday, December 25, 2010

Need hõrgutavad trühvlid

Neid on nii palju erinevaid, nad kõik on imemaitsvad, suudad sa siis otsustada, et mida võtta ja mida jätta.
Mina proovisin järgmisi:

Martsipanitrühvlid



100g martsipani
100g tumedat shokolaadi
seesamiseemneid

Lõika martsipan väikesteks tükkideks ja veereta käte vahel pallideks. Sulata vesivannil shokolaad, kasta martsipanipallid shokolaadist läbi ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Raputa peale seesamiseemneid ja tõsta mõneks ajaks külma tarduma. Minu lemmikud!

Tumeda shokolaadi trühvlid Vana Tallinna likööriga



250g tumedat shokolaadi
2dl vahukoort
1 spl Vana Tallinna likööri
40g võid
kakaopulbrit

Kuumuta koor keemiseni ja tõsta tulelt, lisa hakitud shokolaad ja või ning sulata need segades. Lisa liköör ja sega ühtlaseks massiks. Pane külmkappi 12 tunniks. Vormi segust teelusikate abil väikesed pallid ja veereta neid kakaos. Tõsta paariks tunniks külma tahenema. Selline klassikaline trühvel siis.


Maapähklitrühvlid



2dl vahukoort
100g võid
600g tumedat shokolaadi (või 400g tumedat ja 200g piimashokolaadi)
2dl maitsestamat toorjuustu
3dl soolapähkleid

Kuumuta või ja koor keemiseni, tõsta pott tulelt ja lisa tükeldatud shokolaad, lase kuumas sulada. Sega juurde toorjuust ja pooled pähklitest.
Vala segu küpsetuspaberiga kaetud alusele ja raputa peale ülejäänud pähklid. Lase külmas taheneda. Lõika tükkideks. Mõnusa omapärase maitsega, algne retsept pärit siit


Marja-mandlishokolaad




Neid shokolaadipätse tegin lastele.

200g tumedat shokolaadi
1 dl mandli-metspähklisegu
1 dl kuivatatud jõhvikaid ja aprikoose

Rösti mandlid ja pähklid kuival pannil. Sulata shokolaad vesivannil, sega mandlite ja pähklitega, lisa ka jõhvikad-aprikoosid. Vormi kaks pätsi ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Soovi korral kaunista pealt mandlite ja puuviljadega. Tõsta külma tahkuma. Tore isetehtud kingitus, pealegi väga maitsev!

No comments:

Post a Comment