Sunday, December 19, 2010

Maitsev lammas



Viimasel ajal ei taha seda siga enam kuidagi süüa, hing ihkab millegi erilisema järele. Niisiis sai seekord otsustatud lamba kasuks.
Poest parajad tükid, turule pole mul praegu lihtsalt aega lipata, kuigi tahaks sinna uuele turule juba vägagi... paar erinevat retsepti kokku mikserdatud, kõigest neli tundi ja valmis ta saigi.
Ehk siis:

lambakints
õli
sool
pipar
salvei
3 küüslauguküünt
kuivatatud kirsid
punane vein
vesi

Hõõru liha õliga, maitsesta, pane potti koos küüslaugu, salvei ja kirssidega. Vala peale veini-vee segu ja küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit, alanda ahju kuumus 130-le ja küpseta neli tundi, kuni liha on ilusti küps. Serveeri näiteks keedukartuli, marineeritud õunte ja kõrvitsaga. Mmmmm.... Kõrvale veini ka.

No comments:

Post a Comment