Sunday, August 1, 2010

Suvikõrvitsamoos

Pole siia juba tükk aega miskit postitanud. No lihtsalt selle imelise suvega ei taha eriti köögis tegutseda ja arvuti taga olla. See veel ei tähenda, et me päris söömata oleks olnud. Nii mõndagi on järgi proovitud ja eks ma hakkan seda siis nüüd jõudu mööda siia üles ka panema.

Alustaks tänasest päevast, see kõige värskemini meeles:-)

Sel aastal kasvavad ka meie aias kõrvitsad ja seda üsna usinalt.



Kaua sa neist salateid ja täidetud kujul kuuma kõhutäidet ikka teed, midagi võiks ju veel saada. Mõeldud-tehtud, natuke netis surfamist ja asusingi plaani kallale. Ehk siis moos. See kõige tavalisem, ainult, et suvikõrvitsast:-)
Esialgu ei julgenud väga suurt kogust kokku keeta, mine tea, äkki ei maitsegi. No asjatu mure. Maitses, ja kuidas veel!
Vaja läks:

2 keskmist suvikõrvitsat
0,5 dl vett
1 sidrun
1 apelsin
0,5 kg suhkrut
0,5 tl kardemoni

Pese suvikõrvitsad, koori ja haki tükkideks.



Pane potti koos vee, riivitud sidruni- ja apelsinikoorega, lisa ka apelsini ja sidruni mahl. Keeda vaiksel tulel kuni kõrvits on pehme. Püreesta saumikseri või köögikombaini abiga. Lisa suhkur ja kardemon ja keeda veel vaiksel tulel u 30 minutit. Pane purki ja ongi valmis!



Minul tuli sellest kogusest kolm pooleliitrist purki, osa läks degusteerimiseks ka:-)
Näiteks ahjust tulnud sooja seemne-pähklileiva peale sobis suurepäraselt.



Super! Mõned moosi mõtted liiguvad veel peas, sellest juba edaspidi.

No comments:

Post a Comment