Saturday, May 12, 2012

Pärlitega sidrunikook

Oi-oi kui ammu pole siia enam miskit postitanud. Söönud oleme ikka ja pilte ka teinud,
siia pole lihtsalt aega olnud kirjutada.
Üritan nüüd tagantjärgi miskit paremat siia ka välja panna.
Esiteks üks minu lemmikutest, kui sidrunikoogi isu tuleb.


Põhi:
3 munakollast
1,5 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
2 dl apelsinimahla
4 dl jahu
2 tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl sulatatud võid


Paks sidrunikissell:
1 dl sidrunist pressitud mahla
4 dl vett
1,5 dl suhkrut
4 spl maisi- või kartulitärklist
3 munakollast

Besee:
6 munavalget
1,5 dl suhkrut

Mõõda kõik kisselliained väiksesse keedunõusse ja vispelda läbi. Kuumuta pidevalt vispliga segades, kuni segu pakseneb. Tõsta kohe külma vette jahtuma.
Põhjataignaks sega jahu küpsetuspulbriga, lisa vanillsuhkur ja riivitud apelsinikoor. Mikserda munakollased suhkruga pehmeks vahuks, lisa sulatatud või, jahusegu ja apelsinimahl. Laota taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadi juures umbes 25 minutit.
Kata jahtunud põhi külma kisselliga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkur. Tõsta mass kisselli peale ja määri noaga laiali. Küpseta ahju keskosas 200-kraadi juures 5-6 minutit ja tõsta jahtuma.


Kui juhtub hea päev olema, saad hulganisti pärleid, mida nautida :)

No comments:

Post a Comment