Saturday, August 20, 2011

Punase- ja mustsõstra võie


Selle aasta mustsõstrasiirupi tegu läks veidike nihu. Siirupi asemel on pudelites kerge želee :) Kuidas seda sealt joogi tegemiseks kätte saada, seda me veel vaatame aga no pole hullu, tegijal ikka juhtub.

See ilusa värviga võie sai aga tehtud mahla-siirupi teost ülejäänud kestadest.
Lisasin mustsõstra kestadele peotäie punaseid sõstraid ka ja püreestasin nad korralikult köögikombainis.

1kg püreele lisasin 0,5 dl vett ja keetsin kuni püree muutus tihedamaks, siis lisasin 300 g suhkrut ja keetsin veel kogu aeg segades kuni võie muutus läikivaks, lusikaga võidesse tõmmatud vagu vajus kinni aeglaselt.
Tõsta kuuma purki ja sule kindlalt.


Tulemuseks on mõnus hapukas määre, mida on hea saiale määrida või edukalt ka tordikihtide vahelise moosina kasutada.

No comments:

Post a Comment