Sunday, May 15, 2011

Vanilli-naadimuffinid

Umbrohu aeg on käes. Seda nii söömise kui rohimise mõttes. Meil vähemalt küll käib kodus aeg-ajalt väike sõda selles suhtes, et mina tahan teda säilitada söömise jaoks, minu tubli rohija ema aga tahab nad kõik ruttu mullast välja kiskuda. Nii mõnus on võtta väike korvike või kauss, teha aias tiir ja korjata salatimaterjal kokku. Murulauk, nurmenukk, võilill, naat, spargel...
Ja rabarberid on valmis!
Õnneks saab naati ka kodulähedaselt heinamaalt nii et teda meil jagub igaks elujuhtumiks :)
Erinevaid retsepte on plaanis veel aga neid imemaitsvaid muffineid oleme kahe päeva jooksul juba kaks korda teinud. Nad lihtsalt on nii head! Ausalt.

Retsept selline:

3 muna
1,5 dl suhkrut
100 g sulatatud ja jahtunud võid
kuni 100 g hapukoort
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
3 dl kokkupressitud värskeid naadilehti



Vala naadilehtedele keev vesi ja lase paar minutit olla, nõruta ja haki peeneks.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa jahtunud sulavõi ja hapukoor, mikserda korraks läbi. Siis lisa omavahel segatud kuivained. Lõpuks tükeldatud naat ja sega hoolega või mikserda veel veidi.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Kui suudad, siis lase veidi jahtuda.

mmmmm, esimene maitse on mõnusalt vanilliselt magus, järelmaitse soolane...mmmm


Sellest kogusest saab 12-14 muffinit, no nii vähe on neid lausa patt teha, kindlasti topelt kogus, muidu kaovad liiga ruttu.
Algne retsept Nami-Namist.

No comments:

Post a Comment