Sunday, May 15, 2011

Spargel




Spargel on tuntud kui köögiviljade kuningas oma pehme konsistentsi ja maheda maitse poolest.
Kellel endal aias sparglit ei kasva, siis ostmisel võiks jälgida seda, et spargli lõigatud otsad oleksid siledad, värsked, ja heledad. Et spargel ise oleks mahlane ja mitte kortsus või pragunenud. Kui sa teda kohe süüa ei kavatse, siis hoia sparglit külmkapis, soovitavalt näiteks niiske köögipaberi sees, kuid mõned päevad peab vastu ka ilma.
Spargel sisaldab rikkalikult valke, mineraalaineid (fosfor, kaalium, naatrium ja raud), C-vitamiini, A- ja B-vitamiine. Kõige vitamiinirikkam on roheline spargel.
Teda valmistada on vägagi lihtne, sobib nii eraldi roana kui ka liha lisandiks, sooja salati sisse või kasvõi munaga.

Mina praadisin õlis nii umbes 5-10 minutit kuni jämedam ots on pehme ja lisasin jämedat meresoola. Ja ongi valmis. Serveeri soojalt.



No comments:

Post a Comment