Sunday, November 28, 2010

Piparkoogiaeg on täiega käes



Esimene ports piparkooke sai tehtud juba kuu aega tagasi. Need söödi nii kiiresti, et ei jõudnud isegi fotokat välja võtta.
Täna tegime siis advendiaja alguse puhul uue portsu. Maja tahtis ju piparkoogi lõhna saada, et see õige tunne sisse tuleks. Aknast õue vaadates võiks ju küll juba jõulutunne sisse pugeda....aga no kuidagi ei taha sel aastal hing vedu võtta. Ma ei tea mis see on, nii palju on erinevaid tegemisi, et kuidagi ei jõua veel jõuludele mõelda, kuigi osa neist tegevustest on ka jõuludega seotud. Eks varsti, ma loodan....

Piparkoogid nagu ikka mu enda tehtud ja aastatega väga populaarseks saanud taignast.
Aknad on tehtud monpansjee kommidest. Kirju akna tegemiseks pange aknaavasse mitu erinevat kommi, huvitavama maitsega tulevad näiteks Mynthonist või Hallsi köhakommidest, ka värvi poolest.





Minu taignast küpsetajatele: taigen on pehme, kuid lisajahu ei vaja, pigem pange korraks külma tagasi. Rullige küpsetuspaberil, siis ei pea piparkooke ümber tõstma. Head küpsetamisrõõmu ja ilusat advendiaega!

No comments:

Post a Comment