Thursday, November 25, 2010

Jõulud akna taga

Nii väga tahaks seda aastalõppu veel eemal hoida aga kuidagi vist enam ei saa. Aknast välja vaadates on ju täitsa põhjust juba igasugu kaunistused-tuled-küünlad kapinurgast välja otsida. Ja kalendrisse vaadates ongi ainult paar päeva veel armuaega. Viimased päevad oma tuisutamisega on varesed meie traatidele istuma ajanud ja teleka pildi endaga kaasa võtnud. Ei tea, mida nemad seal jutustavad ja vaatavad. Me siin toas tahaks nagu ka. Või kiiguvad nad seal tuule käes ja naudivad elu?
Igaljuhul olen varsti tehnikapoiste igaõhtune jutukaaslane, naerame ja lobiseme kuniks mu telekal jälle ilusti värvid ja kanalid tagasi, eks näis, kauaks seda jutustamist jagub. Loodetavasti mitte Jõuludeni....


Nami-nami-s on käimas tore kooskokkamine "Põhjamaine "väike jõululaud"". No mitte ei saa enam jõuluteemast mööda vaadata.
Kuigi, selle aasta esimese piparkoogitaigna portsu tegin tegelikult juba oktoobri viimastel päevadel, see oli küll ühe väga toreda inimese palvel, aga ikkagi tehtud.
Nüüd juba suurem hoog sees ja tänavune piparkoogimaja projekt ka juba kuklas tiksumas.
Eelmisel aastal küll lubasin, et säilitan tookordse maja ja sel aastal uut ei tee. No võta näpust, alati minu tahtmised ei loe. Kuum suvi sulatas meie maja ära:-(
No tegelikult ei teagi mis juhtus, kokku ta suvel vajus ja nii see läks. Tuleb tänavu jälle ehitusega tegelema hakata. Lapsel muidugi rõõmu kui palju, päkapikud saavad jälle uue kodu:-))
Niikaua kui maja pole, teeme midagi muud hõrgutavat. Näiteks mõne rullbiskviidi, kuhu sisse paneme ikka seda kõikse paremat kraami. Toorjuust ja vahukoor, punaste marjade moosi jne. Pealt kaunistame sellega, mis pähe tuleb, miks mitte siis näiteks rõhutada punast ja teha selline natuke kingipaelaga tort?
Igal juhul maitses hästi ja lastel läks tähekeste pärast lausa rabamiseks...ikka juhtub, olgu neid tähekesi kui palju tahes, lastele jääb ikka mõni puudu:-))

No comments:

Post a Comment