Friday, June 18, 2010

Snickersi ruudud

Olen juba pikka aega tahtnud seda nami-nami retsepti proovida. Eile oli siis lõpuks aeg kätte jõudnud. Tegin sünnipäevalapsele. Mõnus magus amps neile, kellele meeldib Snickersi sokolaad.



Tegemine ise polegi nii keeruline kui retseptis hoiatatud, lihtsalt natuke aega peab olema ja kannatust.

Põhi:
150 g võid
2 muna
3 dl suhkrut
4.5 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1.5 dl piima

Koola- ehk iirisekaste:
1 dl fariinsuhkrut
1 dl heledat siirupit
1 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
3 dl soolapähkleid

Šokolaadivõõp:
150 g võid
4 sl kanget kohvi (jooki)
2 sl kakaopulbrit
2 tl vanillisuhkrut
7 dl e. 420 g tuhksuhkrut

Valmistamine:
Tordipõhi:
Sulata või, lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
Sega jahu, vanillsuhkur ja küpsetuspulber omavahel.
Lisa jahusegu, piim ja jahtunud või muna-suhkruvahule.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200kraadise ahju keskosas 15-20 minutit.
Lase koogipõhjal jahtuda.

Koolakaste:
Sega fariinsuhkur, siirup ja rõõsk koor potis ning keeda umbes 10 minutit. Tõsta pott tulelt, lisa vanillsuhkur ja või. Lase veidi jahtuda, siis määri tordipõhjale.
Haki soolapähklid jämedalt ja puista koolakastmele.

Šokolaadivõõp:
Sulata potis või. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta pidevalt segades, kuni saad kaunilt läikiva võõba. Ära keeda! Määri võõp tordile (soovi korral puista peale veel kaunistuseks hakitud soolapähkleid).
Lase jahedas taheneda.

Lõika valmis kook ruutudeks ja serveeri kohvi kõrvale

No comments:

Post a Comment