Monday, June 21, 2010

Selle aasta esimene maasikatort

Eile sai algust tehtud selle aasta maasikahooajaga, selles mõttes, et maasikatorti sai tehtud. Maasikahooaega alustas ka nami-nami ühiskokkamisega Suvine maasikatort.
Mul on lihtne retsept, mille järgi teen igal aastal vähemalt korra maasikatorti. Aastatega on aga maitsvaid-ahvatlevaid retsepte nii palju kogunenud, et lihtsalt pean ka midagi muud proovima. Seekord otsustasin selle vana ja äraproovitud variandi kõigepealt ära teha. Ju ta vist tundis, et pole enam esirinnas ja otsustas natuke vimkat visata. Ühesõnaga, küpses küll aga pealt ja alt, seest ei tahtnud kuidagi valmis saada. Seega ei õnnestunud mul teda nagu kord ja kohus kaheks lõigata. Aga no mis seal ikka, lõikasin lahti niipalju kui sain ja toppisin kreemi vahele ja peale. Lisaks tegin omad täiendused ja katsin pealt vahukoore-toorjuustu seguga, mille sisse tükeldasin veel maasikaid ka.
Retsept ise järgmine:

Põhi:
2 muna
0,5 kl suhkrut
200g hapukoort
1 kl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
natuke sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkrut

Täidis:
1 kg maasikaid
0,5 kl suhkrut
200g hapukoort

Vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks, lisasin hapukoore ja jahuga segatud maitseained. Kuni ahi kuumenes, lasin taignal natuke paisuda. Küpsetasin 200-kraadi juures, no seekord tõesti kaua. Ei teagi täpselt kuna võtsin koogi vahepeal juba ahjust välja ja lasin jahtuda. Kui aga asi lõigata ei andnud, pistsin ahju tagasi. Nii, et kella enam ei jälginud, vaatasin, et kõrbema ei läheks.
Vahepeal pesin maasikad ja nõrutasin sõelal. Poole kogusest püreerisin köögikombainis ja lisasin suhkru ning hapukoore.



Sain sellise suht vedela asja. Immutasin sellega siis vahelt ja pealt. Lõpuks katsin tordi vahukoore-toorjuustuga, mille sees olid maasikatükid. Peale poolitatud maasikad.



Soovitav oleks lasta tordil seista külmas mõned tunnid ikka. Kui isu aga väga suur, sobib ka kohe söömiseks.



Meil kadus pool torti igal juhul kiiresti, teine pool jäi tänaseks maiustamiseks:-)

No comments:

Post a Comment